Word Lineal & Gitterlinier & Navigationsrude

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Lineal

Visning samt kontrollering af lineal i Word. Man finder linealværktøjet ved at gå ind under ”Vis” i værktøjslinjen, og krydse det felt som hedder "Lineal" af.
Nu kan linealen ses.
Klik for at se gif 1Med linealen kan man definere hvor stor skrivefladen skal være. Altså hvor meget af siden man vil bruge til at skrive tekst på. Dette gøres ved at trække i de ikoner, der er til stede på linealen. Man kan ændre længden på alle linjer på én gang, eller enkelte linjer en ad gangen. De enkelte linjer man ønsker ændret markeres for at ændre længden på linjen.
Klik for at se gif 2 Klik for at se gif 3Gitterlinjer

Word Indsaet Gitterlinjer Eksempel.jpg

I Word 2013 har du mulighed for at få vist gitterlinjer på siderne i dokumentet. De kan være med til at gøre det lettere at centrere elementer mere nøjagtigt. Gitterlinjer er kun at se under redigering og bliver ikke vist på den endelige udskrift eller i et diasshow.


Gitterlinjer i dokumentet aktiveres ved først at trykke på ”vis” i toppen af Word 2013. Under dette punkt står der ”gitterlinjer”, og en markering i boksen her vil aktivere gitterlinjerne i det pågældende dokument.

Word Gitterlinjer Eksempel.jpg

Navigationsrude

Navigationsrude bruges til nemt at finde rundt i et dokument. Man kan sortere dokumentet efter sider eller overskrifter. Ved hjælp af navigationsruden kan man også rykke rundt på siderne. Navigationsruden bruges altså til at navigere nemt rundt.

Trin 1

For at komme ind på navigationsruden skal man gå ind under ’vis’ i menuen i toppen.

Word Step1 Eksempel.png

Trin 2

Herefter skal men trykke på ’navigationsrude’.

Word Step2 Eksempel.png

Trin 3

Nu kan man i navigationsruden til venstre rykke rundt i dokumentet med lethed.

Word Step3 Eksempel.png