Word Index & Opslagsord

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Opslagsord findes oftest bagerst i fagbøger. Opslagsord ses typisk som en ordliste med sidetal. Listen fungerer som en slags indholdsfortegnelse for ord. Følg guiden herunder for at lave et opslagsord.

Hvis man ønsker at inkludere et indeks i sit Word-dokument, kan man med fordel benytte Words indeksværktøj til automatisk at oprette indekset. At oprette et indeks er en to-trins-proces, hvor man først markerer sine opslagsord og derefter bruger disse indgange til at oprette et indeks for dokumentet.

Markér ordet der ønskes at gøres til et opslagsord. Klik derefter på Markér opslagsord under punktet Reference i fanen øverst i Word.

Klik for at forstørre

Derefter skulle opslagsordet se ud som følger.

Klik for at forstørre

For at fjerne koden fra dit opslagsord kan man trykke på ”Ctrl+Shift+8”. Herefter kan man lave et indeks for opslagsordet. Det er typisk dette man ser i fagbøger. Dette gør man ved siden af ikonet Markér opslagsord, hvor der står Indsæt indeks. Her vil poppe en lille boks op, hvor man kan klikke OK for at indsætte et standard indeks. Dette indeks vil som nævnt øverst have et opslagsord og sidetallet hvor man kan finde det anvendte ord.