Virtuel Firewall

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Rolly

Til billedgruppen

Vil I skrive følgende, som billedtekst? [1]"Vor tids modtagere er udstyret med en "virtuel firewall", der hindrer at uønsket kommunikation kun vanskeligt kommer igennem."

Virtuel Firewall

Hvad er Virtuel Firewall?

Virtuel Firewall[2] er et udtryk, der bruges til at beskrive det filter mod reklamer som langt de fleste voksne efterhånden bliver udstyret med. Når man taler om et filter, får man et billeder af en sortering eller en fravælgesesproces. Med Virtuel Firewall gør man det muligt at fange og afvise en stor del af reklamebudskaberne, men lader andre komme igennem. Vi har, hver især helt sikkert afvist nogle reklamer fordi de slet ikke fanger vores interesser, eller simpelthen fordi der ikke er noget humor i. Når dette sker, bliver man immune over for disse reklamer. Det oplever man, med reklamerne som både er vist i fjernsynet og på papir. Enten skifter man kanal eller forlader fjernsynet i det øjeblik uønskede reklamer vises. Reklamerne på papir skimmer man igennem og smider dem som man ikke gider at læse. Konsekvensen ved afvisning af reklamebudskaber, er, at virksomhederne ikke kan få noget ud af det beløb de har brugt til deres reklamer. Det der skyldes., at voksne afviser eller ikke kan overtales til at købe en bestemt vare eller stemme på et politisk parti, er at de har erfaring, der fungerer som et filter.


Hjælpemidler anvendt for at undgå budskabfiltrering

Måden, som man tit anvender for at kunne undgå virtuel firewall er, at man indsætter humor eller ironi i reklamer. Humoren har den effekt, at man gider se reklamen, selvom den ingen relevans har for seerne, men blot fordi man synes det er morsomt. Forbrugere kan ikke længere overtales, de skal fanges ind. Det kræver omhyggelig udformning af budskabet, hensigtsmæssigt valg af medier, klart fokus på modtagerne - og ikke mindst omhyggelig og kreativ kodning, det vil sige udformning af tekst, valg af billeder samt opsætning.[3] De bliver tit udbredt, især i nutiden når vi har muligheden for at kunne dele tingene gennem internettet, især de reklamer som ligger som en video. At gentage reklamer flere gange spiller også en bestemt rolle, da de fastslår bestemte varemærker i vores bevidsthed.


Begrebets anden betydning og funktion

Begrebet Virtuel Firewall[4] har også en anden betydning, som anvendes inden for software. Det er en sikkerheds kontrol, der tjekker ind- og udgående netværk trafikken, og hjælper med at sikre det virtuelle netværk. Sammenhængen med de to begrebers definitioner er, at de i princippet, har den sammen funktion, nemlig i form af blokering eller filtrering.


Referencer

  1. Peder Meyhoff og Systime A/S 2006 Kommunikation/IT C s.22
  2. http://kommunikationogit.systime.dk/til-laereren/kampagner/kommunikationsteori.html Meget lidt om modellen
  3. Peder Meyhoff og Systime A/S 2006 Kommunikation/IT C s.23
  4. http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_firewall Virtuel firewall som et stykke software på en virtual machine