Tidsplan

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

For at få et godt projekt er det vigtigt, at du kommer rundt om dit projekt, dette kan gøres med en tidsplan. Med denne tidsplan kan du arbejde mere målrettet og få mere ud af din tid. Så du derved får et mere fyldigt projekt og så dit projekt ikke bliver halvfærdigt, fordi du kommer for sent i gang.

Tidsplanen skal indeholde en plan, hvor du skriver hvornår, du skal have færdiggjort de forskellige dele af dit projekt. Det kan fx være, hvornår du skal skrive indledning, konklusion o.s.v. Så kan du gennem forløbet se, hvilke aktiviteter du mangler at lave, og hvad du har gjort, på hvilket som helst tidspunkt. En tidsplan er også en god måde, at opdele de forskellige opgaver i gruppen, så hele gruppen kan arbejde mere effektivt.


Jo mere detaljeret din tidsplan er, jo bedre vil du kunne se, hvor langt du er og hvilke enkeltheder du mangler. En god tidsplan kan være et vigtigt styrings-værktøj i projektforløbet.

Gennem forløbet er det vigtigt, at du redigerer tidsplanen, så den er opdateret efter, hvad du har lavet. Til sidst kan du så vedlægge en tidsplan, hvor du skriver, hvornår du fik gennemført de forskellige aktiviteter i forhold til det planlagte. Den originale tidsplan indsættes i starten, og den rettede tidsplan indsættes i slutningen. I forbindelse med den sidste tidsplan knyttes nogle kommentarer omkring hvorfor det gik som det gjorde (der kan tit være en god grund til at tingene skrider i en tidsplan).

Et værktøj til at styre tidplanen med kan være Gantt Diagram.

Man kan vælge at placere tidsplanen flere stedder i rapporten den kan placeres i starten af rapporten eller placeres omkring konklusionen. Den kan også lægges i et bilag Eksempel på tidsplan

Tidsplan.jpg