Steam

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning
Steam
Square Steam Logo.png

Steams logo
Udgiver Valve
Operativ system Windows
Mac
Linux
iOS
Android
Udgivelsesår 2003
Website http://store.steampowered.com/

Steam er en online spilbutik, indholdsdelingsplatform og en social platform for multiplayer på PC, Mac og Linux.

Historie

Steam blev officielt udgivet i 2003, efter at Valve var løbet i problemer med opdateringer til Counter-Strike. Når spillet skulle opdateres blev størstedelen af spillets brugere smidt af i flere dage. Derfor udviklede de Steam, til at være en opdateringsplatform.
I 2004 udgav Valve deres Half-Life 2 som download. Dette skulle blive begyndelsen på hvad der senere blev til Steam, som vi kender det idag, for i 2005 indgik de kontrakter med forskellige udgivere, for at kunne sælge disse udgiveres spil, via en client, som tillader brugeren at købe, downloade og administrere deres spil, et og samme sted
Steam fortsatte med at bygge funktioner på, og i 2007 udgav Valve Steam Achievments til Steam, som tillader brugere at konkurrere i hvem der kan nå længst. I 2012 udgav Valve en Big Picture mode, som er ment til at bringe pc spil over på TV i stuerne. I 2013 annoncerede Valve SteamOS, SteamBox og Steam Controller. Disse skal fungere sammen, som en forsættelse til Big Picture mode, bringe en mere komplet og stabil oplevelse af Steam.
SteamOS og SteamBox er ment til i fællesskab at skabe en bro mellem traditionelle pc'er og spillekonsoler, som Playstation, Xbox og Wii.
SteamOS udkommer i 2014.

Funktioner

Steam har løbende tilføjet nye features, blandt andet chat og vennefunktion, Steam Achievements, som viser hvor langt man er nået med forskellige spil, Steam Greenlight, som er en måde hvorpå indieudvikliere kan udgive deres spil. Det er dog brugerne der bestemmer, og kun de mest populære spil ender med at blive udgivet i Steambutikken.
Sidst men ikke mindst Steam Workshop, en platform hvor brugerne kan udgive mods, guides, textures og alt muligt andet, for andre brugere at downloade til deres spil.

Steam Store

Steam Store er den mest væsentlige del af Steam. Det er her brugeren kan købe spil, dele deres meninger om spillende og gå videre til nettet for at se anmeldelser af spillene. Steam Store har ofte udsalg på spil, og er derfor en rigtig god måde at udbygge sit spil bibliotek.

Steam Library

Steam Library er en naturlig udvidelse af Steam Store, da den tillader brugeren at administrerer deres spil. Steam Library sørger også for automatiske opdateringer til brugerens spil, og den tillader brugeren at putte deres spil ind i deres egne, selvvalgte kategorier. Dette tillader brugerne at kunne skabe sig et klart overblik over deres spil.

Steam Community

Steam Workshop

Steam Community er en integration af alt hvad Steam har, der er for brugeren. Steam Community har blandt andet:

Steam Chat:
En fuld chat klient, med voicechat, friend list og profiler på de mange brugere. Man kan oprette en Steam bruger gratis og chatte med sine venner. Der findes dog nogle bedre alternative på voice chat området, men til tekstchat er den super, da den gør brug af Steam overlay.

Steam Overlay:
Steam Overlay er en stor fordel ved Steam. Steam Overlay er integreret ind i alle spil, der bliver kørt gennem Steam. Dette tillader brugeren at få adgang til sin venneliste nemt og hurtigt, chatte med sine venner, og man kan endda surfe på nettet via Steams indbyggede browser.

Steam Workshop
Et af Steam's mest populære tiltag, Steam Workshop, tillader brugerne at skabe indhold til deres favorit spil. Hvert spil med Steam Workshop support har deres egen kategori, hvortil brugerne så kan uploade billeder, mods, skins, texturer, maps og meget, meget mere. Som en del af Steam Workshop findes også Steam Greenlight, hvilket er ligesom Steam Workshop, bortset fra at den tillader spiludviklere at uploade deres spil, og så er det brugerne af Steam der stemmer om spillene skal ind på Steam Store.
Fordelen ved denne publiserings platform, er at man automatisk får en del reklame omkring sit spil, da Valve vil gøre opmærksomme på dem via deres Steam Store. Desuden er den relativt billig, da det kun koster 100 dollars at uploade sit spil. Der er så selvfølgelig den risiko at spillet ikke kommer igennem, men selv da vil man have opnået en del reklame, og man kan så arbejde på at publisere via en anden platform.