Skype

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Skype er et Chat program som tillader brugen at kommunikere med en eller flere personer, ved hjælp af tekst, tale eller webcam.

Skypes officielle side er en en side hvor man kan læse meget mere om de forskellige funktioner og egenskaber Skype har, og det er også det ideelle sted at hente programmet. [1]

Med skype har du muligheden for at ringe til andre lande for en fast beløb pr minut. de tilgængelige lande er Australien, Belgien, Brazilien, Chile, Colombia, Danmark, den Dominikanske Republik, Estonien, Finland, Frankrig, Tyskland, Hong Kong, Ungarn, Irland, Japan, Mexico, New Zealand, Polen, Romanien, Sydafrika, Sydkorea, Sverige, Schweiz, Tyrkiet, Holland, Storbrittanien og USA. [2]

Skypes oprindelse

Skype blev grundlagt i 2003 af danskeren Janus Friis og svenskeren Niklas Zennström. Der var bred uenighed om navnet. Først kaldte de det for Sky peer-to-peer, men valgte at ændre navnet til Skyper, som så blev ændret til Skype fordi domæne navnet Skyper var taget.

I 2005 valgte Janus og Niklas at sælge skype til Ebay for 2,6 milliarder dollars. Dette var det samme år hvor videochat blev gjort tilgængeligt. Mellem 2005-2007 fik skype flere funktioner og der kom mange brugere til. Sidst i 2007 begyndte det dog at dale for selskabet, og Ebay måtte erkende at skypes værdi var faldet med mere end 1 milliard dollars. Dette resulterede også i at de to grundlæggere, Janus og Niklas valgte at forlade firmaet.

I 2008 kom der en ny direktør, Josh Silverman. Josh fik meget ros for at gøre skypes marked stabilt igen og for at tilføje mange nye funktioner til skype. I 2011 blev skype solgt til Microsoft for 8,5 milliarder dollars. [3]

Anvendelse

For at bruge Skype skal man have en bruger på Skypes hjemmeside. Du finder knappen i øverste højre hjørne af siden. Derefter er man nødt til at downloade programmet, som man gør ved at trykke på knappen "Få skype" på deres hjemmeside.
Når man har fået installeret programmet og åbner det kommer man til en side som denne her hvor du vil blive spurgt efter det brugernavn og adgangskode som du oprettede på Skypes hjemmeside. Når du har gjort det trykker du på login.
Skype Login
Når du er logget ind, kommer du ind til et vindue med alle dine kontakter i. I starten vil der være en Echo/sound test service, som du kan bruge til at teste din mikrofon med. I bunden af vinduet er der en knap til at tilføje kontakter, du skal bare kende deres skype-navn eller email så kan du let finde og tilføje en kontakt. For at skrive til dem skal du bare dobbelklikke på dem i listen.
Skype interface
Når du har dobbelklikket på en person kommer man ind til dette vindue hvor du kan skrive, ringe eller bruge webcam til at snakke med personen. For at skrive med personen er der en boks i bunden af vinduet som man kan skrive i. For at ringe klikker du bare på ring op. For webcam klikker man på Videosamtale.

Det er muligt for dig at sende filer og dele din skærm. Hvis du deler din skærm, gør du det muligt for personen du har en samtale med at vise dem hvad du ser på din skærm. Det har mange fordele; det gør det let for folk at give dig vejledning eller vise en person noget på sin skærm. Skype har derudover "indstillinger" hvor du kan ændre på dine højtalere, mikrofon, webcam samt computer. Alt dette gør det muligt for dig at få den bedst mulige oplevelse når du benytter programmet. Man kan også ringe til telefon numre, det kræver dog at man har betalt for udvidelsen af skype.

Skype chat

Applikation

Screen-dump af skypes live-tile til windows 8[4]

I oktober 2012 da windows 8 udkom[5] udviklede microsoft en applikation til den nye windows 8 app-store[6]. Denne applikation blev lavet for at gøre skype mere tilgængelig igennem windows 8, og så at sige mere social. Det smarte med denne skype applikation er at det ikke længere er en desktop-applikation. Når man installerer skype applikationen til windows 8 fra henholdsvis windows 8 appstore[6] eller skypes egen hjemmeside[7] får man en ny live-tile til sin windows 8 hovedmenu. Når skype bliver åbnet er det nu i fullscreen.

Denne applikation er med til at gøre skype mere social, på den måde at det bliver flettet sammen med andre sociale medier såsom messenger, facebook og twitter[8]Referencer