Safari

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Browseren

Safari er Apples svar på en web browser. Den findes som standard i Mac OS, men den fås også til Windows. Browseren er dog en meget lille spiller på browser markedet og udgør kun 3,8 % af markedet.

Fordele

Fordelen ved Safari er at det er en utrolig brugervenlig. Den er intuitiv og lige til ligesom mange andre Apples produkter har ry for. Designet er simpelt og browseren føles hurtig i brug og i opstart. En af de andre lækre ting i Safari er måden hvor på den håndterer historik, bogmærker osv. Istedet for at vise en lang liste som Internet Explorer og FireFox gør, laver den en flot grafisk oversigt over dine sider i miniformat. Disse sider kan man så bladre igennem som man måske kender det fra Itunes.

Ulemper

Af ulemper har Safari bl.a. ikke muligheden for tilføjelser som Chrome og FireFox har det. Det giver ikke de store muligheder for at få mere ud af sin browser. Browseren kræver også en del ressourcer hvilket ikke gør den ret effektiv til mindre computere.

Download

Safari findes som standard i Mac OS, men kan også downloades gratis til Windows. Den kan downloades på følgende link:

http://www.apple.com/safari/

Andre browsere

Dette er bare én af de mange browsere man kan finde og bruge på nettet. Indtil videre er det testet til at være den 5. hurtigste browser der kunne findes af mange. http://internet-browser-review.toptenreviews.com/
Her kan man se, at Chrome ligge på en klart 1. plads på en oversigt med de 10 hurtigste browsere. Og Firefox på 2. plads og til sidst Internet Explorer på en 3. plads. Vi har også browserne Opera og Safari som er de efterfølgende browsere. Det er forskelligt hvad privat personer mener er den bedste browser. Hvis man er til det minimalistiske, og hurtighed, er Chrome det klart bedste valg. Programmet er så lille i sig selv, at hvis du gerne vil have ekstra funktioner, skal man hente dem ved siden af, som udvidelser. Hvis man elsker at 'customize', så er Firefox det bedste valg. Da man kan indstille det til lige det man vil.