Reklamer

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning
Reklamer NEJTak

Du kan finde reklamer overalt på nettet. På facebook, på Youtube, aviser og meget mere. Der findes mange forskellige slags reklamer. Der findes reklamer fra a-z. Faktisk er det næsten umuligt at undgå reklamer på en offentlig hjemmeside. Grunden til det er, at dem der ejer hjemmesiden får penge for at reklamere for andres virksomheder eller produkter på deres hjemmeside. Jo flere besøgere hjemmesiden har, jo dyrere er det at reklamere på hjemmesiden, men samtidig bliver der jo også købt flere produkter. Det har også noget at gøre med, om man kan stole på det eller ej. F.eks. hvis du ser en reklame på facebook eller Youtube, kan du højst sandsynligt stole på udgiveren. Folk vil ikke bare reklamere for noget for sjov. [1]

Forskelige slags reklamer

Som beskrevet findes der mange forskellige slags reklamer.

Det ligger heri, at der pr. definition er tale om en subjektiv fremstilling. Publikum skal helst få det indtryk af reklamen, at man gør det mest fornuftige valg ved at vælge netop den vare eller serviceydelse, som der reklameres for, og at det for en sikkerheds skyld er bedst at købe eller bestille den snarest muligt.

Af samme grund nævnes følgende hypotetiske muligheder ikke i reklamer:

At forbrugeren eventuelt ikke har brug for produktet eller serviceydelsen.

At forbrugeren eventuelt ikke har råd.

At der eventuelt findes andre produkter på markedet, hvis pris-kvalitets-forholdd er (mindst) lige så attraktive.

At der (eventuelt) snart kommer et nyt produkt eller en ny serviceydelse på markedet, der vil gøre det, der tilbydes, relativt forældet.

At der (eventuelt) er udsigt til, at priserne på det pågældende vil falde i nærmeste fremtid..

Negative og/eller betænkelige forhol forbundet med varens produktion eller forbrug nævnes konsekvent ikke (potentielt vandannende, helbredsskadelighed, fremstilling under uetiske vilkår osv.)

Mange folk er trætte af reklamer


Referencer