Printere

Fra Holstebro HTX Wiki
(Omdirigeret fra Printer)
Skift til: navigering, søgning

Hvordan fungerer printere, scanner og kopimaskinerne på skolen. Hvordan printer man på skolen både med sin egen computer, men også med skolens computere? Og hvor på skolen er disse? Til disse spørgsmål vil jeg give en guide til hvordan man tilføjer printerne, samt vise et kort over skolen hvor printerne findes.

Hvordan benytter man kopimaskinen (Alle de forskellige muligheder, dobbeltside osv.)? Og hvor på skolen findes denne? Jeg vil evt. tage billeder og vise hvordan de forskellige funktioner på kopimaskinen fungere, i hvert fald lave en guide til hvordan den virker. Jeg vil igen lave et kort over skolen, hvor man kan finde kopimaskinen. Til sidst vil jeg vise at man kan scanne til PDF fra kopimaskinen. Hvordan scanner man til PDF fra kopimaskinen til sin computer?

Jeg håber at jeg med dette kan skabe et overblik over hvordan printer mulighederne er på HTX.

Klik på billedet for at forstørre

Printere på HTX

Der findes forskellige printere på HTX. Disse er placeret over hele skolen, så det er muligt for samtlige elever at udskrive, uden at skulle spæne fra den ene ende af skolen til den anden. Skolens kopimaskine, fungerer både som kopimaskine, printer og scanner.

Web Print

For at lette tilgange til printerne er der etableret en adgang til printerne via nettet, som beskrevet på siden Web Print.

Printernes placering

Printerne har navne på skolens netværk - de kan anvendes, hvis man vil installere printeren den vej, eller hvis man vil anvende print.ucholstebro.dk, som beskrevet på Web Print. Vil man installere på sin bærbare, så er det lettest ved hjælp af IP-adressen. Under alle omstændigheder er det smart at kunne finde printeren, så man ved hvor man skal finde sin udskrift.

Her er en række af de printere der befinder sig på HTX:

Printernavn IP-adresse WebPrint Placering Bemærkning
70HtxElevP1 10.85.1.130 JA Bohrs Alle ved dueslagene Kopimaskine og scanner
70U37P2 10.85.1.125 JA Da Vinci-gangen Kopimaskine og scanner
70U8P1 10.85.0.104 JA Datalokale Bohrs Alle A4 Laser
70U8P2 10.85.0.105 Datalokale Bohrs Alle A4 og A3 Laser
70T4 10.85.1.164 JA Åbent område ved Auditoriet A4 Laser
70U6 10.85.4.142 Datalokale dV15 på da Vinci A4 Laser
70U6P2 10.85.4.143 Datalokale dV15 på da Vinci Plotter, kun til specialprint
70U7 10.85.1.140 El-Teknik dV14 Specialprinter til film
70C3 10.85.0.108 Baglokale bag dV22/23 A4 Laser
70C4 10.85.0.109 Baglokale bag dV22/23 A4 Farve

Klik for bedre kvalitet

Udskrivning fra egen computer

Det er på HTX muligt at tilføje sin egen computer. Dette foregår ved at man tilføjer ip-adressen på den printer, man gerne vil udskrive fra, hvorefter man så henter driveren fra printeren til sin computer. Dette sker automatisk, når man tilføjer ip-adressen. Jeg har listet ip-adresserne på samtlige printere, som det er muligt at udskrive fra som elev på HTX, ovenfor i kortet. (Ip-adresserne kan også aflæses på selve printerene)

Måden man tilføjer en printer på foregår på følgende måde:

Windows 7:

Start -> Enheder og printere -> Tilføj printer (for oven til venstre) -> Tilføj netværks, trådløs eller bluetoothprinter (skolens printere er netværksprintere) -> Computeren begynder nu at søge efter printere, du kan vælge at trykke "Stop", herefter vælger du: "Printeren jeg leder efter er ikke listet" -> Tilføj en printer ved hjælp af TCP/IP adresse eller hostnam -> Det er her man skal bruge ip-adressen. Man trykker den nu ind (I IP adresse feltet) og trykker "næste"

Ip.JPG

-> Printerens software bliver nu hentet -> Det er nu muligt at vælge et navn til printer -> Printeren bliver installeret -> Her kan man vælge at dele printer, dette ønsker jeg ikke og derfor vælger jeg "del ikke denne printer" -> Her er det muligt at vælge printeren, som sin standart printer. Ving dette felt af hvis du ønsker det er den installerede printer, som skal komme op som første på din liste når du skal udskrive. Nu er der kun tilbage at trykke "Færdig" og du har installeret printeren.

Fejlkilder

Nogle gange kan man risikere at man ikke kan udskrive, man kan gøre forskellige ting for at få det til at virke igen.

1. Hvis skolen har login på sit netværk, tjek om du er logget ind.

2. Tjek om der ligger andre dokumenter i køen til printeren på din computer, som er stoppet, og derfor spærrer for andre udskrifter. Dette gøres ved at trykke på printer iconet nede til høje på proceslinjen, hvorefte det er muligt at se hvilke dokumenter der ligge i kø fra din computer.

3. Vælg en anden printer, hvis denne ikke fungere, da der helt sikkert er en der virker.

Udskrivning fra skolens computer

Hvis ikke man har mulighed for at udskrive fra sin egen computer, er det altid muligt at udskrive fra skolens computere.Dette foregår i skolens computerlokaler. Disse befinder sig i lokalerne:

  • Borhs Allé 36
  • Da Vinci 15

Udskrivning fra skolens computere foregår som det foregår på en normal computer. Her er printerne, som står i computerens lokale tilføjet. For at udskrive fra skolens computer, kræver det således, at man har sit dokument overfør til computeren. Dette kan enten foregå ved at sende en e-mail til sig selv eller ved at lægge sit dokument over på usb-stikket og den vej igennem hente det over på skolens computer.

Kopimaskinen

På skolens kopimaskine, er det muligt at scanne, kopiere og meget andet. Kopimaskinen befinder sig ved den lillae firkant på kortet. Jeg vil ridse nogle af funktionerne for kopimaskinen op herunder.

Copy1.jpg

Kopiering

For at lave en kopi af et stykke papir, gøres dette enkelt, ved at løfte låget på printeren, hvorefter man ligger det man vil have kopieret på glaspladen med det man vil have kopieret nedad. Herefter trykker man lås op på printeren (1 og herefter nøglen) og trykker det tal ind man vil kopiere. (Det står oppe i højre hjørne af skærmen.) Man trykker til sidste på den store blå knap, for at sætte kopieringen igang.

A3 kopiering

Har du noget der skal kopieres i A3 størrelse, er der forskellige måder at gøre dette på.

  • Har du et A3 papir, som du kopierer, vil kopimaskinen automatisk kopiere i A3 størrelse.
  • Det er muligt at vælge A3, ved at vælge den skuffe kopimaskinen skal tage papir fra. (Lås kopimaskinen op, på skærmen vælg knappen hvorpå der står A3)
Kopi4.JPG

Kopiering af dobbelsidet stykke papir - for at gøre dette, skal man lægge papiret i toppen af printeren.

Fejlkilder

Papirstop, er den største fejlkilde når man kopierer. Det sker ofte at der sætter sig et stykke papir fast i printeren under udskrivning, hvilket også bevirker, at det ikke er muligt at udskrive noget, før man har fundet papiret der har sat sig fast under udskrivning. Hvis et papir sætter sig fast under udskrivning, vil der komme en besked frem på skærmen på kopimaskinen, som fortæller hvor papiret sidder fast.

Det er også muligt at der er poblemer med de dokumenter, som kopimaskinen modtager. For at tjekke dem, skal man trykke på "jobliste" ude til venstre på skærmen, her vil man så få en liste frem over de opgaver printeren er igang med at udføre, det er således også muligt at slette opgaver i køen.