Opera

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning
Opera logo.PNG

Browseren

Opera er et norsk firmas svar på en web browser. Den er ikke standard nogen steder, men virker både til Mac OS, Linux og Windows samt til flere mobil-styresystemer. Browseren er dog en meget lille spiller på browser markedet og udgør kun 2,4 % af markedet (august 2011).

Fordele

Fordelen ved Opera er at den har ry for at være hurtig.

Der er en del tilføjelser til Opera, både til mail og andet.

Den har en anden måde at håndtere sikkerhed på, hvor man lettere kan indstille forskellig sikkerhed for de sider man bruger normalt.

Ulemper

Af ulemper Kan der være at den ikke tolker koder så tæt på w3-standarden som Chrome og FireFox gør det.

Download

Opera kan downloades gratis til Windows og andre styresystemer. Den kan downloades på følgende link:

Opera Download

Andre browsere

Dette er bare én af de mange browsere man kan finde og bruge på nettet. Indtil videre er det testet til at være den 4. hurtigste browser der kunne findes af mange. http://internet-browser-review.toptenreviews.com/
Her kan man se, at Chrome ligge på en klart 1. plads på en oversigt med de 10 hurtigste browsere. Og Firefox på 2. plads og til sidst Internet Explorer på en 3. plads. Vi har også browserne Opera og Safari som er de efterfølgende browsere. Det er forskelligt hvad privat personer mener er den bedste browser. Hvis man er til det minimalistiske, og hurtighed, er Chrome det klart bedste valg. Programmet er så lille i sig selv, at hvis du gerne vil have ekstra funktioner, skal man hente dem ved siden af, som udvidelser. Hvis man elsker at 'customize', så er Firefox det bedste valg. Da man kan indstille det til lige det man vil.