Notepad++

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning
NppLogo.png

Programmet

Hvad er Notepad++?

Notepad++ er et kraftfuldt men simpelt skriveværktøj, som er videre udviklet fra notesblokken som er standard tekstprogrammet i windows. Programmet er primært lavet som hjælp til programmering og som videreudvikling på notesblokken. Den bygger på de samme egenskaber som notesblokken, den er hurtig at starte og nem at bruge. Programmet er freeware, det vil sige det er gratis.


Notepad++ er en notesblok primært lavet til programmering i stort set ethvert sprog. Hvis man for eksempel vælger at programmere i PHP, vil den vise forskellige ting i forskellige farver. Eksemplet herunder viser de forskellige farver der bliver brugt, hvilket gør det nemt at finde ens fejl og/eller kende forskel på de forskellige koder. Det bliver langt mere overskueligt i forhold til den normale noteblok.

Eksempel i Notepad++

Hvorfor bruge Notepad++?

Hvis man vil programmere, for eksempel hjemmesider er Notepad++ et utroligt godt værktøj til det. Det er et meget simpelt program og virkeligt nemt at bruge. Det har mange gode værktøjer der gør programmering nemt og overskueligt. Især hvis det er hjemmeside programmering. Man kan installere forskellige plugins til Notepad++ og den har autoudførelse af alle understøttede programmeringssprog.

Hvad kan Notepad++?

Notepad++ kan det samme som en normal Notesblok, bare med mange fordele, som mulighed for plugins, ftp, og programmering sprogunderstøttelse. Det kan vise forskellige farver i koden, så man kan kende forskel på hvad der er skrevet, hvilket gør det nemt at finde fejl, redigere og/eller tilføje kode uden at lave fejl. Der er mulighed for autoudførelse på de forskellige programmeringssprog og plugin understøttelse med auto opdatering.

Muligheder

Sprog

I Notepad++ kan man programmere på forskellige sprog og notepad++ understøtter i øjeblikket 54 programmeringssprog og alle brugerdefinerede sprog, hvis man selv vil definere et. ved at vælge et at sprogene der er, vil notepad++ være klar med autoudførelse og hjælp til det sprog du programmerer i. Og man kan derved se forskellige farver og styles på det man har skrevet i forhold til sproget man programmerer i(se for eksempel billedet under delen om hvad Notepad++ er). De 54 sprog har alle autoudførelse, der vil blive forklaret senere.

Autoudførelse

Med autoudførelse behøver man ikke selv skrive hele syntaxen(Ord som "print", "echo" og "if") når man programmere med Notepad++, det vil sige, at hvis du er ved at skrive i sproget PHP og du vil skrive "mysql_connect", så behøver du ikke skrive mere end "my" før den kommer med alle syntaxer der indeholde "my" i starten af ordet. Så snart du så får skrevet "mysql_co" er der højst sandsynligt kun "mysql_connect" tilbage og du kan bare trykke enter for at indsætte hele syntaxen.

Plugins

Med Plugins får man muligheden for at finde små programmer der bliver lagt ind i Notepad++. Med de programmer får man flere muligheder i programmet, for eksempel kan man downloade et ftp-plugin, der vil blive vil blive beskrevet herunder.

Ftp

FTP er et plugin, der kan installeres til Notepad++, som gør, man kan forbinde til en ftp-server for at uploade de filer, man har lavet. På den måde kan man nemt lave en hjemmeside gennem Notepad++.

Etc

Giv bidrag!

Der er forskellige måder at bidrage til Notepad++ projektet

Skriv fejl-rapporter, ting du gerne vil have eller opdateringer du kunne tænke dig.

Oversæt Notepad++ programmet til dit sprog.

Oversæt Notepad++ Hjemmesiden til dit sprog.

Del de plugins du laver/ Lav plugins til programmet.

Del dine temaer, og/eller auto-færdigørelse.

Råb "Notepad++ er mega fedt!" i alle forum du kommer forbi. Overbevis din bedstemor og din 3-årige bror/søn/fætter til at bruge Notepad++.

Køb en Notepad++ G-streng.

Alle disse bidrag blev fundet gennem: Notepad++ Contribution siden.

Download

Notepad++ download