Musik på nettet

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Der er mange muligheder for at høre både gratis og betalt musik på nettet. Nu til dags er musik på nettet præget af deling. Siderne er har som oftest en share knap, til de store sociale netværk som Facebook, Twitter og Google+. Man kan så let dele den musik man lytter til med andre, og på den måde give folk en ide om hvordan man er, som person.


Gratis musiktjenester

Flere hjemmesider tilbyder gratis musiktjenester. Heriblandt er blandt andet sider som:

YouTube er en hjemmeside som fokusere på hjemmevideoer og musikvideoer. Musikken er tilgængelig i form af musikvideoer. Det er muligt at kunne lave afspilninglister. På Youtube er det muligt at kommentere videoer og synes godt om/synes ikke godt om.

Youtube

Spotify Spotify tilbyder gratis musik vha. deres gratis abonnement, til gengæld skal du logge ind på Facebook for bare at nærme dig musikken, desuden har Spotify tilladelse til at se alle dine personlige oplysninger, samt lov til at sælge dem videre. På Spotify's gratis abonnement hører du dine sange på Shuffle med reklamer og begrænset mulighed for at skifte sange. For en standard på 99,- pr måned, kan man få Spotify Premium.

Spotify

MySpace Myspace er en socialt netværk med fokus på musikvideoer. Med 42 millioner gratis musiknumre er det en af de kanaler med flest sange som brugeren har adgang til. Det kræver internet for at kunne høre sangene og download er ikke en mulighed. Myspaces eges blandt andet af popsangeren Justin Timberlake. [1]

MySpace

MTV er en hjemmeside der som Youtube gør at brugeren kan høre musikken gratis i form af en musikvideo. Via facebook kan man kommentere videoen, og trykke 'synes godt om'. Har man en google plus konto er det også muligt at trykke '+1' til videoen.

MTV

Soundcloud er en hjemmeside hvor artister kan uploade deres "lyd", så andre kan høre den. Den bliver ofte brugt til evaluation af musikken, så artisten kan få input fra brugerne om hvad der er fedt, og hvad der er knap så fedt. De har en mobil app hvor man kan logge ind og så downloade lyde til ens telefon.

Soundcloud

Betalt musiktjenester

Der findes mange sider på nettet hvor det er muligt at købe adgang til musik numre. Sider som TDC, Sportify premium, Itunes og CDON tilbyder musik mod betaling.

Yousee play er en online musiktjeneste hvor næsten alt musik er tilgængelig (nogle af de nyeste musiknumre er utilgængelige) Tjenesten gør det også muligt at se tv kanalerne som man har betalt for at se på fjernsynet. Yousee player, er et program som kunder kan downloade til computeren. Programmet gør det muligt at se næsten alle de kanaler der er betalt via fjernsynet. Musiktjenesten er også brugbar igennem dette program. Programmet virker kun på en yousee bredbåndsforbindelse.

Wimp

Wimp er en musiktjeneste du kan få hvis du har abbonement hos Telenor.[2]

TDC

TDC Play, er en musiktjeneste du får adgang til, når du har abbonement hos TDC. I TDC Play er der, ligesom Yousee Play, adgang til gratis download af musiknumre. Der er downloadet over 250 millioner musikfiler hos Yousee Play og TDC Play[3] Yousee og TDC er desuden ejet af den samme koncern. [4]

Yousee

Yousee Play, er en online musiktjeneste du får adgang til, når du har abbonement hos Yousee. I Yousee Play er der, ligesom TDC Play, adgang til gratis download af musiknumre. Tjenesten gør det også muligt at se webTV, hvis de kanaler men vil se er inkluderet i ens abbonement. Der downloader man Yousee Player, som er det program man bruger til at se tv med. Der er downloadet over 250 millioner musikfiler hos Yousee Play og TDC Play.[5] TDC og Yousee er desuden ejet af den samme koncern. [6]

Spotify Premium

Premium versionen af Spotify er en forbedret version af den gratis version. Premium er 'addfree' altså er der ingen reklamer før musikken. Premium gør det muligt at høre musik uden at Spotify får adgang til brugerens Facebook konto. Her bliver brugerens oplysninger på Facebook altså ikke videregivet eller videresolgt. Andre vigtige features ved Premium er at man kan hoppe mellem sange så meget man vil, man kan downloade sine sange og man kan høre sangende i højere kvalitet.

Prisen for Spotify Premium er som standard 99,- pr måned, men der findes en Student Premium for 49,- pr måned eller Spotify Premium for familien for 149,- pr måned. Her kan du dele abonnementet med op til 5 af dine venner. Du har muligheden for at få 30 dages gratis Spotify, med en ny bruger.

iTunes

iTunes, er Apple's bud på en musiktjeneste. iTunes er programmet der gør det muligt at forbinde sin Apple enhed (iPhone, iPod etc.) til ens computer. Inde i programmet er der indbygget en 'butik' hvor det er muligt at købe mere musik til sin computer eller enhed. I iTunes er det også muligt at lave afspilningslister. [7]

CDON

På cdon.dk er det muligt at købe musik, både som download og som CD. CD'erne sendes bagefter som post.

Musiktjenesten som ekstra og tillægspakke

Flere internetudbydere samt telefonselskaber er begyndt at tilbyde gratis musiktjenester, hvis man er kunde hos dem. Yousee, Telenor, Telmore og TDC tilbyder musiktjenester sammen med blandt andet bredbånd. Derudover tilbyder Telia Spotify Premium med mange af deres abonnementer.

Referencer