Mikrofon

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning
Kondensator mikrofon.jpg

De billige typer mikrofoner er kondensator mikrofoner og de virker ved at en forspændt kondensator påvirkes af lydtrykket.

Kondensator delen

Mikrofonen består af en kondensator. Der oplades en spænding på kondensatoren, så den har en fast ladning. Når mikrofonen påvirkes af en lydbølge, så flytter den ene plade i kondensatoren sig rent fysisk. Ved at der er en fast ladning på kondensatoren så vil ændringen i afstanden medføre en ændring i spændingen.

Da kondensatorpladen følger trykændringerne i lydbølgen, så vil spændingen over kondensatoren komme til at afbillede lydens svingninger, hvor frekvensen i lyden bliver gengivet i spændingens frekvens og AC-spændingens amplitude afbilleder lydens intensitet.

Specifikationer

Skolens komponentliste har ingen oplysninger om mikrofonen(20-02-2015) og internettet er ikke meget bedre. Derfor har vi prøvet os frem til en funktionel løsning med henblik på spænding.

Mikrofonen fungere upåklageligt ved 3 volt med en formodstand på 10k ohm. Ved denne opsætning kan man måle en AC svingning som man kan gå videre med. Om denne opsætning er den mest optimale vides ikke.