Messenger

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning


Messenger (Idag kaldet Windows Live Messenger, tidligere MSN Messenger) er et såkaldt freeware[1]program, som betyder, at man kan benytte sig af det gratis. Messenger er et socialt medie, hvor du kan kommunikerere med både dine bekendtskaber og med fremmede verden over. For at kunne benytte sig af messenger, kræver det, at der oprettes en hotmail, som du skal bruge til login. Ved brug af messenger kan du udtrykke dig ved hjælp af forskellige ikoner og smileys. Du kan have online samtaler med de personer, du har i din kontaktliste. Messenger er udviklet af microsoft[2].

Specifikationer

Udover at kunne have en besked samtale med dine venner, som også har messenger, er det også muligt at føre en Videosamtale. Med et webcam har man muligheden for at tale direkte med sin samtalepartner og samtidig se personen.

Derudover kan du også have lyd-samtaler med andre. Det kræver selvfølgelig at begge parter har adgang til en mikrofon, et headset eller et webcam, med indbygget mikrofon.

Man kan også benytte sig af diverse spil som minestryger, skak osv. Man kan udfordre sine venner i dem og samtidig benytte sig af de øvrige applikationer som lyd-samtale og videosamtale. I de nyere versioner af messenger kan man sende diverse "blink" til hinanden. Det er små animerede filmklip, som kan give modtageren et godt grin.

Sidst men ikke mindst er det også værd at nævne den særlige egenskab, at messenger gør det muligt at skrive tekst "i hånden". Man kan på den måde sætte sit helt personlige præg på sine beskeder.

Referencer

  1. http://da.wikipedia.org/wiki/Freeware Forklarer hvad freeware er
  2. http://www.msn.dk Referer til Messengers hjememside