Manden i midten

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Manden i midten er en metode som man kan beskrive en bestemt målgruppe på, eventuelt i forbindelse med et design projekt. Der bliver lavet en beskrivelse af målgruppen, ved at man kigger på en masse faktorer der påvirker personerne i målgruppen, dog bliver det set på som om det blot er én person. Man går ind og kigger på ting såsom: demografi, socioøkonomi, holdninger og værdier. Måden kan næsten sættes i sammenhæng med et CV, hvor personen bliver beskrevet i korte træk indenfor vaner, livsstil, fritid og interesser.[1]

Eksempel

Tager man eksempelvis en dyr designerstol og laver et eksempel derfra, skal man lave et CV til den køber, som man mener vil købe designerstolen. Der vil der forekommer oplysninger såsom; Alder, køn, er personen gift?, indkomst, fritid, job, uddannelse, købsvaner osv.

CV

Manden i midten i dette tilfælde kan både være en mand og en kvinde, ofte et stykke oppe i alderen, men kan også være yngre. Personen er højest sandsynligt gift, med både egen bolig og bil. Personen har en stor økonomisk tryghed og har enten en høj uddannelse, eller også har han både høj uddannelse og er iværksætter/ejer af et succesfuldt firma.

Indkøbsvaner

Vanerne for manden i midten indenfor indkøb, er at han ikke er den der sparer på pengene. Han er en person der gerne giver 10 kroner ekstra eller mere, for at små dagligdags varer har det rigtige mærke. Drikker gerne et glas vin til maden. Det betyder meget for manden i midten at mærket er rigtigt så man sender et godt billede ud til andre.

Levestilen

Manden i midten kommer fra overklasse samfundet, og går i tøj af dyre mærker. Bruger meget af tiden i fint tøj, da det er sådan noget der bruges på arbejdet og i fritiden når man er "ude". Billedet udad til andre folk betyder meget for personen, og ønsker at sende de rigtige signaler.

Fritid

I fritiden har manden i midten forskellige interesser alt efter hvilket køn det er:

Kvinde: Har en høj stilling, hvilket resulterer i knap så meget fritid. Fritiden bruges på at gå i motionscenter, pleje sit ydre osv. Bruger tid på at shoppe og være sammen med vennerne.

Mand: Spiller eventuelt golf sammen med vennerne, bruger meget tid på sit arbejde, så der er ikke så meget fritid. Går meget op i sit ydre, og går derfor i motionscenter.

Referencer

  1. Design B - Rikke Slot Kristensen, Pernille Nørgaard, Jørgen Kleis, Mette Korsholm Koch, Dorthe Vesterholm Klausen - S.43-45, af