Mac

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Introduktion:

MacBook's har ikke rigtigt haft det store indtog på HTX endnu, derfor er det ikke altid at HTX og Mac kommunikere lige godt. Styresystemet Macintosh fungere ganske godt på HTX, der er dog ting som er anderledes i forhold installation af programmer, opsætning af netværk og opsætning af printere. Macintosh kan også være en fordel på skolen, i forhold til tyverisikring og backup. Standard programmer på til Macintosh (I Life) kan være yderst anvendelige til skoleprojekter.

Standard programmer:

I Life

I Life er en softwarepakke fra Apple. Pakken indeholder iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand og iWeb. Disse programmer kan kun afvikles på Apples Macintosh-computere. Softwarepakken fungere som standard til en Mac computer, den følger med til de fleste computere. Denne softwarepakke fungere rigtig godt til diverse skoleprojekter og fritidsprojekter.

IMovie

IMovie er en filmredigerings software, programmet er rigtig nemt at sætte sig ind i og anvende. IMovie vil helt klart være oplagt at bruge til videoprojekter hvor der ikke er noget krav om en speciel form for software. Softwaren er også rigtig godt til at samle dine videoklip fra en begivenhed og fremføre dem på den bedst mulige måde. Med 5 indkodet temaer, masse af specialeffekter og mulighed for at koordinere videoer med musik, er det ingen sag at lave en video som giver et fantastisk indtryk udadtil. Det er også muligt med IMovie at hente film og videoer direkte fra kameraet så man slipper for at have filmene til at lægge eksterne på harddisken.

IPhoto

IPhoto kan importere, organisere, behandle, printe og dele digitale fotos. Softwaren er fantastisk til at samle alle dine billeder både fra skolearbejde og fritid, det er muligt af organisere alle dine billeder så det er overskueligt. Der er en masse indkodet skabeloner hvilet gør det muligt at skabe photoalbum, covers og meget mere.

ITunes

Laura

Opsætning til HTX

Der er visse ting ved Mac's styresystem som er anderledes i forhold til Windows. Det er ikke nødvendigvis dårligere på nogen måde. Der er ihvertfald en løsning til alt så du kan bruge din MacBook ligeså godt som en almindelig Laptop.

Printer

Opsætning af printere er ganske enkelt når du bruger Macintosh. Printere skal opsættes via deres IP adresse. Når du går ind og printer i Word eller andre programmer er der en knap der hedder "Tilføj printer". Når du er gået ind under "Tilføj Printer" er der et faneblad øverst hvor der står via IP Adresse. Alle skolens printere er udstyret med en label hvorpå IP adressen til printeren fremgår.

Tyverisikring og backup

Macintosh er udstyret med et standard program der hedder "Timemaschine". Du har sikkert fået afvide en en masse gange af din lærer at du skal huske at lavew backup. Problemet er at det normalt er ret tidskrævende at sidde at kpiere alle dine filer over på en ekstern hardisk eller USB pind. Med Timemaschine kan du sætte din Mac op til at synkronisere alle filer og instillinger med en ekstern hardisk. Et godt tip vis man har finanserne til det, er at anskaffe sig en Timecapsule. En Timecapsule er et produkt fra Apple, det er en slags ekstern hardisk som din computer kan synkronisere med hver gang den er inden for rækkevide, derved behøves du alrdig at tænke på at tage backup da den gør det automatisk hver gang du er i nærheden af din timecapsule. Timecapsule synkronisere via et netværks signal.

Da en MacBook går for at være en forholdsvis eksklusiv maskine og man går på en gymnasiel uddanelse er der en risiko for at blive bestjålet. Selvom man ikke tror det sker sådan et sted har flere episoder desvæære vist det modsatte. En god invistering til at sikre sig mod dette, er programmet Undercover. Denne software kan hjælpe dig og politiet med at opsnuse din MacBook, IPhone og Andre Apple produkter med internet forbindelse. Men softwaren er det muligt at se din genstands placering via gps, se screenshots af hvad din MacBook bliver brugt til og tage billeder af brugeren af MacBooken (Tyven) via webcam. Alle disse oplysninger bliver tingængelige for dig bare ved at logge ind på en prgrammets hjemmeside med den bruger som du får tildelt ved køb af produktet.

Relevante programmer

Adobe, Office, Bootcamp og Mathcad.