Logik-analysator

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

En logikanalysator har nogle af de samme egenskaber som et oscilloscop, men er begrænset til at måle i logiske niveauer 1/0.

Logikanalysatoren har til gengæld den fordel at den kan optage mange kanaler samtidigt - normalt mindst 8 kanaler, og kan i dag gemme store mængder data med høj lagringshastighed, hvilket kan gøre at man i fred og ro kan gennemanalysere et længere forløb, og se hvad der sker i forløbet.

En anden fordel ved logikanalysatoren er at den kan analysere serielle protokoller som Asynkron Seriel Kommunikation, I2C og SPI.

Førhen var en logik-analysator et meget dyrt instrument, men ved køb i Kina kan de fås til en overkommelig pris, dog med den ulempe, at de anvender forskellige drivere, der ikke altid er lige lette at finde. Herunder findes lidt forskellige beskrivelser til hvordan softwaren kan installeres.

USBee

USBee Logik-analysator Klon

USBee er et produkt fra firmaet CWAV, Inc. der solgte USBee[1], hvor man kan hente de programmer der anvendes til deres logik-analysatorer. Disse programmer kan hentes på deres download-side. Disse programmer kommer uden drivere.

Firmaet CWAV, Inc. er siden indkøbet af vores logik-analysatorer lukket, så det er begrænset hvilken udvikling der sker - de kan dog stadig anvendes.

Man kan hente deres manual på deres side.

Til driver download kunne man dog kun downloade mod betaling.

I Lectio ligger der en pakke med installations-filer, som man kan hente hvis man er logget på Lectio. I denne pakke ligger der også noter om hvordan det kan komme til at fungere - der er dog ingen garanti.

Når man starter programmet får man følgende interface:
USBee Suite Screendump

Saleae

Saleae Logik-analysator Klon

Saleae Logic er et produkt fra firmaet Saleae, der sælger logik-analysatorer[2], hvor man kan hente de programmer der anvendes til deres logik-analysatorer. Disse programmer kan hentes på deres download-side. Disse programmer kan muligvis fungere, og det er sådan at Windows automatisk installerer en driver til dem.

På deres side er der en god Getting startted Guide hvor man kan få styr på nogle af de ting der kan drille i starten.

Man kan prøve de forskellige versioner sammen med hardwaren - der er dog ingen garanti. Jeg har en Version 1.1.31 Beta, der fungerer fornuftigt, og man kan hente nyere versioner her på deres Download af forskellige Beta-programmer til Saleae.

Når man starter programmet får man følgende interface:
Saleae Logic Suite Screendump

Logik-analysatorer i afdelingen

De Logik-analysatorer vi har på Holstebro HTX kan ses på Logik-analysator

Referencer