Lokalnet

Fra Holstebro HTX Wiki
(Omdirigeret fra LAN)
Skift til: navigering, søgning
Ethernet.png

LAN (Local Area Network) er en betegnelse for et netværk, der forbinder computere i et begrænset område såsom et hjem, et kontor eller en skole. Grundet dets begrænsede omfang, er det i højere grad muligt at opnå høje overførselshastigheder over et lokalt netværk i forhold til f.eks. internettet. [1] Siden 1980 har det New York-baserede Institute of Electrical and Electronic Engineers vedligeholdt en international standard for lokale netværker kaldet IEE 802, som inkluderer en række netværksteknologier.

Ethernet

Ethernet er en netværksteknologi til kabelforbindelser, også kendt som IEE 802.3-standarden. Den blev udviklet mellem 1973 og 1974 af firmaet Xerox PARC og har, siden det blev inkluderet i IEE, været den dominerende teknologi for kablede netværker.

Ethernet-teknologien har udviklet sig meget i tidens løb. I 1982, da det blev inkluderet i IEE-standarden, understøttede det op til 10 Mbit/s overførselshastighed, mens det idag kan overføre med op til 100 Gbit/s og endda trække 25.5W strøm.[2]

WLAN

Wireless LAN er et lokalt netværk, som fungerer trådløst. Trådløse netværk eksisterer i mange typer.

WiFi

Et WiFi-netværk er ethvert trådløst netværk, der overholder IEEE 802.11-standarden.

Skolens netværk

Skolens netværk består af både LAN og WLAN med adgang til internettet. På hele skolen kan man som elev og lærer udnytte det trådløse netværk.

Der er flere forskellige systemer, hvor lærernes bærbare bruger Domain.UCH.dk

Eleverne skal anvende det der hedder ElevOpen, som umiddelbart er et åbent netværk, men lige så snart man forsøger at gå på internettet, så bliver man bedt om at logge ind, hvor man skal angive til EDB-login.

Login

Loginskærmen kommer normalt en gang dagligt for eleverne, og man skal være aktiv bruger på skolen for at kunne logge ind.

Lærerne kan ikke logge ind med deres login på det trådløse netværk.

Login traadloest.png

Der ligger også en lille beskrivelse af login til det trådløse netværk.

Referencer