Kiss-modellen

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Keep it simple, stupid - sådan lyder det fulde KISS begreb. KISS' fundamentale filosofi handler om at alt skal være så enkelt som muligt, uden at den egentlige mening går tabt. Her er ikke blot tale om et kraftigt værktøj der anvendes indenfor kommunikation og grafisk design, men også noget, der kan implementeres i forretningsmodeller, hvor der konstant skal træffes strategiske beslutninger.[1] KISS er nærmest en livsfilosofi med ubegrænsede muligheder for anvendelse.

KISS lyder måske simpelt, men det kræver at man analyserer sit produkt grundigt i forhold til målgruppe og budskab. Som beskrevet, så handler det om at gøre sit medie enkelt - altså at skære støj væk. Det er dog vigtigt at man kender forskel på at gøre noget enkelt og at forenkle. Forenkler man sit medie, betyder det at man fjerner noget af indholdet. Anvender man KISS, betyder det heller ikke at man skal gøre sin kommunikation kedelig, så længe man har nøje overvejelser når man eksperimenterer med sprog og layout. Balancegangen skal afhænge af den målgruppe og budskabet man ønsker at sende.[2]

Eksempel

HTX oversigtskort
HHX oversigtskort
Oversigtskortet her er måske ganske detaljeret, men pga. en manglende kontrast flyder detaljerne ud og det hele bliver nemt uoverskueligt. Oversigtskortet her er lige så detaljeret, men pga. af de mange farver og kontrasten i mellem dem, bliver det hele simpelt og overskueligt.

Referencer

  1. http://www.larshalskov.dk/forretningsudvikler-2/kiss-forretningsudvikling KISS i forretningsverdenen
  2. Kommunikation/IT C, Peder Meyerhoff