Sociale netværk

Fra Holstebro HTX Wiki
(Omdirigeret fra Kategori:Sociale netværk)
Skift til: navigering, søgning
Social Network.jpg

Det sociale netværk handler i høj grad om at dele. Når man går ind på sit sociale netværk, kan man blive venner med alle dem, som også har en bruger. Det kan være de venner man har i det normale liv, men det kan også være mennesker, som man ikke kender. Det er helt op til en selv. Når man er på de sociale netværker, handler det meget om at dele sin hverdag. Man skriver hvad man går og laver, man skriver det man mener osv. Man kan tage billeder af det man oplever, og lægge dem op på disse hjemmesider så alle kan se hvad man laver.

Web 2.0

De sociale netværker bruger det man kalder Web 2.0 Det er hvor brugerne selv kan skrive og se hvad andre skriver, det man også kalder tovejskommunikation. Hvor man før havde Web 1.0 har man nu også Web 2.0. Dette betyder, at man kan lave nogle større relationer mellem mennesker. Tim O´Reilly[1] opfandt begrebet, og fortalte, at det dækker over ting som en blog, Wikipedia, Chat og mange flere.

Det der er specielt ved Web 2.0 er, at brugerne selv kan bygge videre på tingene. Inde på Wikipedia kan man selv skrive ting, som måske kan have en interesse. På Facebook, Twitter og Myspace kan man skrive til hinanden, og på den måde selv bygge videre på siden. Disse sider bliver konstant opdateret så man kan følge med, hvor nogle andre sider sagtens kan stå et par år uden at blive opdateret.

Man kan se på en hjemmeside som en fortælling. De fortællinger hvor der er envejskommunikation(Web 1.0), er fortællinger hvor forfatteren skriver noget, og så kan brugeren læse det. Fortællinger hvor man enten kan kommentere eller selv skrive mere til er Web 2.0, fordi det er tovejskommunikation.

Formelle og uformelle sider

Et socialt netværk kan være både formelt og uformelt. Når man snakker om et formelt social netværk, betyder det, at man har en side på sit arbejde eller sit firma, hvor man kan snakke sammen. Den offentlige sektor skulle tilsyneladende have lavet nogle mere formelle sociale netværker her i Danmark, Heraf hvor en af dem er for handicappede personer. [2]

Så er der de mere uformelle sider. Her kan man nævne Facebook, Twitter og Google+. Det er de mest kendte lige nu. Bare i Danmark er der omkring 2.811.280 brugere på Facebook.[3] Så de sociale netværker har en rigtig stor indflydelse på danskernes dagligdag.

Firmaer på nettet

På de sociale netværk kan firmaer få en rigtig god mulighed for at promovere sig selv, de opretter bare en side og så kan de få deres budskab ud. Så de kan lave konkurrencer på siderne for at få folk til at "følge" dem eller "synes godt om" dem. På den måde kan de komme ud til mange mennesker for ikke særlig mange penge.

Referencer