Sikkerhed

Fra Holstebro HTX Wiki
(Omdirigeret fra Kategori:Sikkerhed)
Skift til: navigering, søgning

Steen Aagaard Schütt 6. dec 2012, 10:54 (CET)

Padlock.jpg

Når man benytter internettet, er der mange farer og risici, som man skal være opmærksom på. Muligheden for at interagere med hjemmesider, har også gjort det muligt at rette i dem, hvis man ikke tænker sig om når man koder dem. På samme måde skal man tænke meget over hvad man installerer på sin egen computer og hvad man skriver på de sociale netværk, da man i sidste ende kan udgøre en stor sikkerhedsrisiko for en selv.

Sociale Netværk

PostPrivacy.png

De sociale netværk såsom Facebook og Twitter er populære i hele verden. Man deler alt, lige fra sin nuværende placering til hvad man får til aftensmad. Disse informationer synes at være helt uskadelige, men hvis en tyv kan læse på en Facebook-profil at hele familien er taget på ferie, ville tyven ikke tøve med at bryde ind. Der er dog nogle enkelte ting man kan gøre for at forhindre tyvene i at se det, hvis man absolut skal skrive at man tager på ferie den næste uges tid.

Det første man bør gøre, er at være opmærksom på hvem man deler med. Slet alle venner der ikke er dine rigtige venner, og aktiver i stedet Facebooks "Subscribe"-funktion. På den måde kan folk stadig følge med i hvad du skriver, men når du skriver opslag, har du let ved at vælge hvem det skal deles med. Som standard deler Facebook dine opslag med dine venner, samt dine venners venner. Hvis du har aktiveret subscription-funktionen, kan du trykke på post-privacy-knappen og vælge hvem, der skal kunne se dit opslag. Knappen kan findes lige under feltet man skriver i, og til venstre for knappen "Post".

Din Personlige Computer

Din Hjemmeside

Virksomhedsnetværk