Sekventiel logik

Fra Holstebro HTX Wiki
(Omdirigeret fra Kategori:Sekventiel logik)
Skift til: navigering, søgning

Modsat den kombinatoriske logik, så kan den sekventielle logik give forskellige logiske tilstande på udgangen, med de samme logiske input - forskellen er at den sekventielle logik indeholder hukommelse i en eller anden form, normalt betegnet som en latch eller flip-flop.

Der er forskellige typer flip-flop, hvor de grundlæggende typer er D-flip-flop, RS-flip-flop, JK-flip-flop og Toggle-flip-flop, der hver kan have forskellige varianter afhængigt af hvordan de reagerer på indgangene.

En anden speciel gren af hukommelse er Multivibratorer, hvor en Bistabil Multivibrator kan betragtes som en flip-flop (typisk en Toggle-flip-flop), mens de to andre typer, nemlig Astabil Multivibrator og Monostabil Multivibrator, indeholder en tidsfaktor, hvor den logiske tilstand kan skifte ud fra en given tid (normalt angivet ved et RC-led.

Man kan også anvende sekventiel logik til Logisk blokering, ved at en hukommelse kan angive om der skal blokeres eller ej.

Ved at kombinere flere flip-floper kan man danne forskellige standardkredsløb af generel karakter som Binær counter, BCD-counter, Digital tæller, skifteregister og Digital hukommelse, hvor den sidste kan arbejde med Hukommelses-Data placeret på Hukommelses-Adresser.