Kategori:Programmerings Opgaver

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Her oprettes opgaver til programmering, specielt inden for PIC-programmering, hvor det ind til nu er sproget JAL der fokuseres på.

En del af opgaverne kan også direkte løses i C til Arduino på en Arduino.

I første omgang er opgaverne udformet for at give en grundlæggende forståelse af hvad man kan med programmering.

Dernæst er der opgaver som træner syntaksen i sproget.

Endelig skal opgaverne sikre at man får en forståelse af hvordan programmering foregår i et hardware miljø, hvor programmeringen afhænger af de konkrete elektriske forhold og den måde processoren arbejder på.

Opgaverne er ikke ment som nogen der skal løse de helt store ting, men mere som en række øvelsesopgaver, der skal give jer en ide om hvordan man programmerer til en PIC, så I får styr på de grundlæggende ting. Opgaverne giver samtidigt en vis rutine i at programmere i JAL.

De første 9 opgaver kan løses på mere eller mindre simple måder, men man kan stadig løse dem på en mere avanceret måde. Bruger man variabler og er smart med programmeringsteknikkerne kan man løse dem på nogen rigtigt smarte måder, der viser at man har godt styr på hvordan PIC'en fungerer.

De 10 første opgaver skal løses i JAL, så I får en fornemmelse af det sprog. Opgave 10 vil det være rigtigt godt at få løst, hvis man skal videre med de næste opgaver, da den indeholder det centrale princip omkring samtidighed i programmering (eller rettere det at få det til at opleves som samtidighed for brugeren, ved at lave nogle tricks i programmeringen).

Når I løser opgaverne, så skal I kommentere koden, så I viser at I har forstået det I laver. Jeg vil gå rundt og kigge på jeres løsninger, hvor I skal kunne demonstrere hvordan de virker, ved både at vise mig koden, og ved at vise at det fungerer i praksis.

Opgave 11 til 16 er det lige meget hvilke af dem I løser og hvor mange og hvilken rækkefølge. I må også godt komponere lidt på opgaverne, blande dem lidt sammen, bare I nogenlunde følger ånden i dem. Det er meget vigtigt, at I stadig kan overskue hvad det er I laver.

Når I løser opgave 11 - 16, så skal der noget elektronik kobles til demo-boardet. Det er vigtigt, at I gør jer klart hvordan det kredsløb skal opbygges, da det er en del af opgaven (TEGN DIAGRAM).

God fornøjelse.