Målgruppeanalyse

Fra Holstebro HTX Wiki
(Omdirigeret fra Kategori:Målgruppeanalyse)
Skift til: navigering, søgning

Målgruppeanalyse er et værktøj til at segmentere sin målgruppe med. På den måde, kan man målrette sit budskab, til de personer som man ønsker at ramme (læs mere omkring succesful markedsføring: Målgruppe-modeller). Ved hjælp af denne analyse er chancen for, at man får kommunikeret sit budskab til den rigtige målgruppe, større. Der findes forskellige segmenterings-værktøjer, alt efter hvordan man ønsker at opdele sin målgruppe. Dette kan gøres efter forskellige Målgruppe-modeller [1].

Målgruppen er den modtager som man forsøger at komme ud til. Modtagerne består af mange forskellige slags målgrupper, disse målgrupper kan sættes i sammenhæng med: Gallups Kompas og Minerva. Når man analyserer sin målgruppe, kan man se på forskellige faktorer som:

  • Alder
  • Køn
  • Familie (børn eller ikke børn)
  • Boligforhold (boligtype, alder, størrelse og ejerforhold)
  • Erhverv
  • Uddannelse
  • Politisk orientering

Naturligvis er det ikke kun dette ikke det eneste, man ser på. Man kan f.eks. også kigge på erfaringer, som personen har været igennem. Når man skal markedsføre, og har analyseret sin målgruppe, skal man også have i tankerne, hvor mange kunder man forventer at sælge sit produkt til! [2]

Eksempel

Vil man sælge babybleer, vil man typisk målrette sit budskab til en mor. Men også andre ting vil kunne spille en rolle. Det kunne være man solgte discount bleer, så skal man måske ind og ramme de "nybagte forældre" som måske ikke har den største indkomst.

Find din målgruppe

I takt med at man blev mere opmærksom på målgruppeanalyser og segmenter, så begyndte man og ringe ud til befolkningen for at finde ud af hvilken målgruppe som den enkelte husstand hører til. Det der sker er at man bliver ringet op, og så bliver man stillet om nogle spørgsmål hvor man kan udlede hvilken målgruppe man er i. De spørgsmål kan være, hvor mange fjernsyn der er i husstanden, hvor mange personer der er under 18 og mange flere. Til sidst har de en analyse af husstanden så man kan sætte den i en bestemt målgruppe.

Der findes flere sider som man kan bruge til at finde sin målgruppe. foreksempel gallup kompasset eller mosaik modellen

Hvad skal du bruge en målgruppeanalyse til?

Grunden til at du skal lave en målgruppeanalyse er fordi, "hvis du prøver at ramme alle, så rammer du ingen". Hvis du laver et produkt som du mener henvender sig til alle, så skal den jo indeholde alt. Hvis et produkt indeholder alt, så vil der være mange ting i den som de fleste ikke får brug for og de har derfor ingen grund til at købe produktet. Man er nød til at finde ud af hvem der har brug for hvad. Man laver jo ikke primært voksen bleer til folk på 20 år, de bliver jo lavet til ældre mennesker, det er altså et produkt til en bestemt målgruppe.[3]

Referencer