Hardware

Fra Holstebro HTX Wiki
(Omdirigeret fra Kategori:Hardware)
Skift til: navigering, søgning

Jonas Rud Jensen 13. dec 2012, 10:26 (CET)

MicroATX Kabinet

Hardware er det udstyr man bruger for at få en computer som samlet resultat. Altså en computer er flere dele, ikke bare én del. Den normale computer i dag, er sammensat af nogle forskellige dele. Man starter med at have et kabinet. Det kan have forskellige størrelser, alt efter hvad maskinen skal bruges til.

Eksempel: Jeg vælger at min computer skal bruges til normalt hjemmebrug, altså lidt internet-surfing og måske nogle få spil. F.eks. spil på facebook. Altså det skal være sådan en all-round pc, der kan lidt af hvert uden at være for dyr. Det kan man tage i sin lokale computer forretning og købe, men man kan også samle selv.

Jeg vil gerne samle selv, i dette tilfælde, så jeg skal have valgt nogle dele ud, som passer sammen og er perfekt til mit behov. Nu har jeg allerede taget stilling til hvad den skal kunne, så skal man tænke personlig præference. Har man brug for at sætte USB-stik i tit, og ikke hvil til at hive computeren ud for at komme til, skal man tænke på at der skal være nogle stik foran. Og evt. Jackstik til hovedtelefoner. Jeg har valgt en Micro-ATX kabinet, dvs. at den er ikke stor, men der er plads nok til det udstyr jeg skal bruge. Og den har USB-porte foran, på maskinen. Så skal jeg have valgt grundstenen for computeren. Bundkortet.