Grafik

Fra Holstebro HTX Wiki
(Omdirigeret fra Kategori:Grafik)
Skift til: navigering, søgning

Grafik har idag en meget bred betydning. Grafik dækker for eksempel emner som tekster, billeder og ses ofte som et vigtigt element i programmering.

Ordet grafik kommer fra det græske ord grefein, som betyder at skrive eller at tegne. Da ordet grafik begyndte med at være daglig tale, var der ikke der ikke noget som hed kamera og billederedigering, så ordet dækkede kun emnerne tegning og skrivning, hvilket indebærer romaner og digte. Når der i dag snakkes om grafik, vil mange tænke på reklamer, billeder, spil og film. Det er noget af en udvikling i de 1200 år hvor der har været betegnelsen "grafik", hvor det ældste grafiske værk man har fundet, er en træfigur fra årstallet 868 i Kina.

Grafik forbindes for det meste som noget der foregår elektronisk. Det er dog vigtigt at forstå hvor meget grafik egentligt har påvirket vores levestil. Udviklingen af grafikken har gjort det muligt at udbrede kunst. Værker som malerier og skulpturer var før i tiden en luksusvare og kun eget af konger, kirker og rigmænd. Ved at få kunsten udbredt, kan alle idag udsmykke deres huse med diverse kunstværker[1].

Grafik har fået mange afgreninger siden, og den største form for grafik i dag, er computergrafik. Computergrafik omhandler generering og ændring på billeder computeren. Dette fænomen kender vi fra spil og film, hvor der bliver genereret billeder så hurtigt at det ses som en livlig verden med bevægelse [2].

Referencer