Flash

Fra Holstebro HTX Wiki
(Omdirigeret fra Kategori:Flash)
Skift til: navigering, søgning
Flash logo.png

Flash opbygget ved hjælp af Adobe CS3, CS4 og CS5

Dette er noget af et blandet beskrivelse af Flash, der en små instruktioner, og der er opgaver, der giver den praktiske indføring i Flash.

Flash er et af de værktøjer i adobe-pakken der har udviklet sig mest, og dermed er der også stor forskel på mulighederne i de forskellige versioner, og dermed betjeningen. Der ligger materialer der går på alle 3 versioner, dels ud fra at ting går igen, men også ud fra at det tager lang tid at revidere dokumentation.

Grundlæggende set, så kombinerer Flash 3 ting:

  1. Flash kan bruges til at tegne i.
  2. Man kan få tegningerne til at bevæge sig, ved at man definerer hvordan de skal udvikle sig i tiden.
  3. Man kan lave tegningerne interaktive ved at programmere noget Actionscript ind.

Med de nye versioner af Flash (CS3 - CS5) er der kommet stadig flere faciliteter ind, som man kan drage fordel af.

Historien bag Flash

Flash er startet af Macromedia som noget der kunne gøre hjemmesider dynamiske, men er siden blevet udviklet meget, og bruges i dag til mange forskellige ting. For at læse lidt mere om Flash er der lidt på den Danske Wikipedia, men som det plejer at være, så kan I finde en langt mere uddybende beskrivelse på den Engelske Wikipedia

Flash er født vektorbaseret

Grundlæggende kan man tegne vektorbaseret i Flash. Man kan få dynamik ind ved at man kan lade tingene udvikle sig i tid. Man kan gøre det interaktivt ved at programmere actionscript ind. I dag er Macromedia overtaget af Adobe, og derfor ligger Flash som en del af Adobes CS3 pakke, og man kan faktisk integrere de fleste multimedie-elementer i Flash.

At lære brugen af Flash

Til at lære Flash ud fra har jeg fået lov til at låne nogen gode øvelser af Kristina Larsen fra Århus Universitet (mest CS3). Det er suppleret med øvelser jeg selv har lavet (mest CS4), og endelig har jeg lagt en del Youtube klip ind (engelske om CS5).

Det er øvelser der tager noget tid at lave, og det er meningen at man kan arbejde dem igennem for at lære Flash at kende. Det er hverken instruktion eller manual til programmet, så der er noget arbejde i at sætte sig ind i programmets logik, mens man lave øvelserne. Det er ikke alle øvelserne man nødvendigvis skal helt igennem, da nogen af dem bliver ret avancerede i actionscript, hvilket kræver noget programmeringserfaring.

Opsætning af Flash

Denne video viser noget om opsætning af Flash:

Direkte link

Publicering af Flash

Denne video illustrer hvordan publicering ef en Flash-fil forgår (2:00):

Direke Link