Internet Explorer

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning
Internet Explorer logo

Browseren

Internet Explorer er en web browser udviklet af Microsoft. Det har gennem tiderne været den mest populære browser da har lagt som standard i windows. I december 2010 udgjorde browseren dog kun omkring de 27,5 % af markedet.

Fordele

En af Internet Explorers helt store styrke er at stort set alle hjemmesider er først og fremmest lavet så de virker optimalt i IE, da det har været den mest populære browser gennem lang tid. Dette gør at man stort set kan være sikker på at den dækker alle de behov man har på nettet da de virker til alle sider. De seneste versioner er samtidig blevet mere strømlinede og designet har fået nogle gevaldige løft hvilket også er et plus.

Ulemper

Der er dog også nogle ulemper ved Internet Explorer som browser. En af ulemperne er at det er en stor og omfattende browser som er rimelig ressource krævende. Det gør at den godt virke lidt sløv i det sammenlignet med Firefox og Chrome. En anden ulempe er at den optager en hel del skærm plads da den har nogle flere værktøjslinjer. Det kan godt være et problem hvis man sidder på en computer med en mindre skærm fx. en netbook. Mange der benytter Internet Explorer skifter efterhånden til en anden browser, da browseren er lidt forældet, samt at den kan virke forstyrende.

Download

Internet Explorer findes kun til Windows.

Internet Explorer er gratis, og kan downloades på følgende link:

http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/default.aspx

Andre browsere

Dette er bare én af de mange browsere man kan finde og bruge på nettet. Indtil videre er det testet til at være den 3. hurtigste browser der kunne findes af mange. http://internet-browser-review.toptenreviews.com/
Her kan man se, at Chrome ligge på en klart 1. plads på en oversigt med de 10 hurtigste browsere. Og Firefox på 2. plads og til sidst Internet Explorer på en 3. plads. Vi har også browserne Opera og Safari som er de efterfølgende browsere. Det er forskelligt hvad privat personer mener er den bedste browser. Hvis man er til det minimalistiske, og hurtighed, er Chrome det klart bedste valg. Programmet er så lille i sig selv, at hvis du gerne vil have ekstra funktioner, skal man hente dem ved siden af, som udvidelser. Hvis man elsker at 'customize', så er Firefox det bedste valg. Da man kan indstille det til lige det man vil.