Ikke inverterende forstærker

Fra Holstebro HTX Wiki
Version fra 19. aug 2013, 18:01 af Bar (diskussion | bidrag) Bar (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med 'Fil:491px.pngthumb|Dette er kun tilnærmet ikke inverterende Ovenfor ses en ikke inverterende forstærker, og til højre ses to ikke-inverterende fo...')
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning

491px.png

Dette er kun tilnærmet ikke inverterende


Ovenfor ses en ikke inverterende forstærker, og til højre ses to ikke-inverterende forstærkere, som del af en instrumentationsforstærker. Den ligner til forveksling en inverterende forstærker, og kan også nemt forveksles. Den eneste forskel er, at R1 sidder på forbindelsen mellem spændingsdeleren og stel. Hvorimod den sidder mellem output og spændingsdeleren i en inverterende forstærker.


Forstærkning

Forst1.png

OBS. Forkert. Der mangler "+ 1".

A´ = R2/R1 + 1

Spændingsfølgeren

En speciel version af den ikke inverterende forstærker er en spændingsfølger, der som navnet sig bare følger indgangsspændingen.

Kredsløbet er lavet ved at sætte R2 = 0 og R1 til uendelig, så man får følgende kredsløb:

Sp-foelger.PNG

Spændings-forstærkningen er 1

Formålet med kredsløbet er at strømforstærkningen er tæt på uendelig, da den ikke trækker nogen strøm i indgangen (ideelt set), og den kan levere en strøm på udgangen, mens den holder udgangs-spændingen fast, på grund af tilbagekoblingen.