Hacking

Fra Holstebro HTX Wiki
(Omdirigeret fra Hacker)
Skift til: navigering, søgning


En hacker er en person, som finder svagheder/sikkerhedshuller i fx hjemmesider, og formår at udnytte dette til at give sig selv fuld adgang til andres filer og oplysninger[1]. Mange professionelle hackere, programmerer også deres egne programmer til at hacke med. Dette vil oftest give hackerne større succes, end hvis de brugte offentligt tilgængelige programmer[2]. Hacking beskrives oftest som en ulovlig handling, men der findes også hjemmesider som HackThisSite, der bruges som et træningssted for hackere. Der afholdes også adskillede konkurrencer, som gør det muligt for hackere at udfolde deres evner.


Medierne om hacking

På grund af stigende mediebevågenhed af aktivister som Anonymous og LulzSec, er ordet 'hacking' på det seneste blevet brugt mere hyppigt. I medierne er hacking blevet en betegnelse for alt kriminalitet der foregår på nettet, hvilket er forkert. De seneste år har vi set angreb på blandt andet Mastercard, Visa, Wikileaks, Paypal og 3f. Disse angreb er hver gang blevet stemplet som hackerangreb, på trods af, at alle angrebene var simple DDoS andreb. Ved et DDoS angreb, skaffer man ikke adgang til personfølsomme oplysninger. Man forstyrrer derimod forbindelsen til hjemmesiden, og det har derfor intet med hacking at gøre.


White hat

White hat hackere er hackere som bruger deres evner til at teste sikkerhedssystemer hos forskellige firmaer. Denne type hackere bliver også kaldt for etiske hackere, og kan få certifikater, som tillader dem at 'hacke lovligt', udelukkende for at teste, og ikke for at gøre skade. Det kan blandt andet være CNS 4011 certifikatet, som bliver uddelt af National Security Agency (NSA) i USA.[3]


Black Hat

Black hat hackere bliver også kaldt for 'Crackere' da deres hovedformål er at gennemtrænge sikkerhedssystemer ved at udnytte sikkerhedsfejl eller lignende. Det er denne type hacker, som de fleste personer forbinder med 'hacker-begrebet'.
Karakteristisk for denne type hackere, er at de fleste er frygtløse, og ikke er bange for at forvolde skade på andres ejendom.[4] Black hat hackere bruger oftest deres viden til at sprede vira, stjæle oplysninger, slette data eller spamme.


Grey Hat

Grey hat hackere er en blanding af White og black hat. Dvs. at de både bruger deres viden af gode og af dårlige årsager. Fx kan en Grey hat hacker finde på at hacke sig ind på en hjemmeside, og efterfølgende kontakte administratoren, uden at fortælle ham hvor sikkerhedsfejlen ligger.[5]


Referencer