Gmail

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Gmail er et mail system lavet af google selv. Dette blev brugt i forbindelse med at skabe sin account til Google+, som er et projekt om for google til at lave en social hjemmeside som facebook. Men det lykkedes ikke helt, så det google endte med at fokusere mest på Gmail. Man opretter stadig en account til Google+ når man laver sin Gmail, men det er ikke nødvendigt at bruge den.

E-mail

Gmail er ligesom mange andre E-mail programmer. Du opretter din mail og så kan du bruge den når du skriver til andre. Du kan modtage mails, sende mails og du kan endda dele din mail i grupper. Når man kommer ind på siden vil man kunne se alle sine mails i den rækkefølge de er ankommet. Her er der oplysninger om hvem der har sendt mailen, hvad mailen omhandler og hvornår den ankom. Så har man en mulighed for at læse den og hvis man ville svare på den er der også mulighed for det.

Da man kan se hvem det er der har skrevet mailen, kan man se om det er spam mail. Hvis dette er tilfældet kan man gøre så alle mails fra den afsender vil blive sendt direkte til ens spam folder, så man er fri for at se på de mails. man kan også markere vigtige mails, så det bliver sat i en anden mappe hvor man kan finde dem igen vis man har brug for dem.

Der er også en mappe for mails man har sendt, hvis man for brug for dem igen, enten til at sende dem igen, men også hvis man skal bruge dem til noget andet. Man kan også skrive en mail, men ikke have tid til at gøre den færdig, så kan man gemme den som en kladde så man kan finde den når man har tid igen.

Spam mail

Spam mail er mails en person for fra forskellige kilder. Normalt er en spam mail et computer styret program, som på en eller anden måde har fået fat i ens e-mail, enten ved at brugeren selv har givet den eller er blevet ramt af en virus. Mange spam mails er ikke farlige, men bare irreterende at få, fordi man ikke kan bruge dem til noget. Men der er også de spam mails der indeholder virus vis du åbner dem, det er dem man skal holde øje med.

Referencer