FireFox

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning
Mozilla Firefox logo

Browseren

Mozilla Firefox er en open source browser som er udviklet af hundredevis af frivillige. Browseren har længe været en af mest seriøse konkurrenter til Internet Explorer, men på det seneste er den blevet den mest populære og i december 2010 sad browseren på hele 43,5 % af markedet.

Fordele

Mange hjemmesider dukker hurtigere op i Firefox end de gør i Internet Explorer, og især hvis der bliver vist Flash på siden.

En anden fordel Firefox har er at man kan få en lang række tilføjelser til browseren. Lige fra at blokere for irriterende reklamer, til at fortælle dig oplysninger om hvilket kamera et billede er taget med eller til automatisk at checke din mail.

Ulemper

En af ulemperne ved Firefox er at den ikke understøtter alle sider. Dog i takt med at den er blevet den mest populære browser vil de fleste hjemmesider blive optimeret specielt til Firefox.

Download

Firefox findes både til Windows,Mac og Linux.

Firefox er gratis og kan downloades via følgende link:

http://www.mozilla.com/da/firefox/

Tilføjelser

Det er muligt at installere forskellige slags udvidelser til FireFox. Der findes utroligt mange udvidelser til FireFox. Der er stort set alle muligheder. Et eksempel på en udvidelse kunne være en "Adblock" altså et program som blokerer for reklamer på hjemmesiderne.

Installation af tilføjelser

Her kommer en guide til installation af udvidelser:

1. Man starter med at åbne FireFox - og i øverste bjælke vælg 'Funktioner'

2. Vælg så underpunktet "Tilføjelser".

3. Der kommer så et vindue op hvor man kan se de udvidelser man har installeret. Her trykker man så på 'Hent tilføjelser'.

Herinde kan man så søge på forskellige tilføjelser hvis man ved hvad man leder efter, eller man kan trykke på 'Gennemse alle tilføjelser'

4. Man kommer så ind på en side hvor man kan se alle tilføjelser der er til FireFox. Man kan så her under 'Gennemse tilføjelser' vælge 'Popular'.

5. For at installere en tilføjelse - vælger man for eksempel 'AdBlock Plus' - og trykker på 'Add to FireFox'. Der kommer så et Pop-Up vindue hvor man trykker på 'Installer'. FireFox henter så og installerer tilføjelsen. Nogle tilføjelser kræver dog at FireFox skal genstartes. Der kommer så et vindue hvor man vælger 'Genstart', og man åbner derefter FireFox igen.

VUPTI - du slipper nu for reklamer takket være 'AdBlock Plus'.

Andre browsere

Dette er bare én af de mange browsere man kan finde og bruge på nettet. Indtil videre er det testet til at være den 2. hurtigste browser der kunne findes af mange. http://internet-browser-review.toptenreviews.com/
Her kan man se, at Chrome ligge på en klart 1. plads på en oversigt med de 10 hurtigste browsere. Og Firefox på 2. plads og til sidst Internet Explorer på en 3. plads. Vi har også browserne Opera og Safari som er de efterfølgende browsere. Det er forskelligt hvad privat personer mener er den bedste browser. Hvis man er til det minimalistiske, og hurtighed, er Chrome det klart bedste valg. Programmet er så lille i sig selv, at hvis du gerne vil have ekstra funktioner, skal man hente dem ved siden af, som udvidelser. Hvis man elsker at 'customize', så er Firefox det bedste valg. Da man kan indstille det til lige det man vil.