Document Object Model

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Document Object Model (DOM) eller Dokument Objekt Modellen er en cross-platform og sprog-agnostisk måde hvor på man kan repræsentere og arbejde med HTML, XHTML og XML dokumenter. DOM gør det muligt at dynamisk ændre en HTML sides udseende. Ved hjælp af DOM kan man tilføje elementer, fjerne elementer, redigere elementer, og meget mere.

Historik

JavaScript blev udgivet af Netscape Communications sammen med Netscape Navigator 2.0 i 1996. Netscapes konkurrent, Microsoft, udgav Internet Explorer 3.0 senere samme år med deres egen version af JavaScript kaldet JScript. JavaScript og JScript gjorde det muligt for brugeren at interagere med hjemmesiden client-side. De begrænsede funktioner som kom med disse sprog endte med at blive kaldt "Dom Level 0" eller "Legacy DOM". På tidspunktet var der ikke blevet udviklet nogen uafhængige standarder for sprogene.

Applikationer

DOMs vigtigste funktion er at sørge for at en hjemmeside ikke behøver at opdatere hele indholdet for at ændre værdien i en enkelt tekstboks. Det sikrer en nedskæring af traffik mellem klient og server som giver en økonomisk besparelse for begge samt det gør oplevelsen af siden mere behagelig da man ikke skal bliver ved med at se alt indholdet forsvinde og komme frem igen hver gang man ændrede noget.

Referecer