Deldiagram

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Formål

Formålet med at lave et deldiagram er at få delt ens diagram på i mindre dele. På den den måde kan man nemmere komme ind og forklare omkring de enkle dele af ens diagram.

Hvordan deler man sit diagram op i flere dele?

Når man først har lavet sit diagram skal man finde ud af hvilke mindre dele man kan dele sit diagram op i. Hver del skal bestå af mindst 1 funktion, som man så kan forklare noget mere uddybende omkring. Man deler diagrammet i det antal dele som man syntes der virker fornuftigt.

Eksempel på opdeling af et diagram

Deldiagram.jpg

På billedet til højre ses et deldiagram. I dette tilfælde er det en blok som styrer input signalet til en funktionskreds.

Som eksempel på en beskrivelse har jeg en beskrivelse som passer til deldiagrammet til højre.

Når der kommer en spænding på inverteren(40106) indgang nr. 2. vil værdien på indgang 2 være høj. Herefter vil den sende spænding til R1 som går videre og lader C1 op. Når C1 er ladet nok op vil den sende spændingen videre til inverterens indgang nr. 1. Så bliver indgang 1 høj, hvilket gør indgang 2 lav. Herefter kommer der ikke længere en høj spænding fra inverteren til C1, og så aflader C1 og derved bliver indgang 1 lav igen. Når indgang 1 er lav, vil indgang 2 blive høj igen.

På den måde kan man beskrive hvor en del af sit kredsløb virker.