Database

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Hvad er en database

En database er et program på serveren, der bruges bag de fleste hjemmesider. Især de hjemmesider hvor det er muligt at oprette en bruger. Programmet bruges til mange ting, som at holde styr på brugernes Brugernavn og Password, eller også til at holde styr på billeder der bruges på hjemme siden.

Brugernavn og Password

Det er et af de almindeligste ting at bruge en database til at holde styr på brugernavne og Passwords. Selvfølgelig er det ikke nok med at have dem i en liste inde i databasen, men også at de kan hænges sammen. Via PHP er det muligt at gøre så når en bruger opretter sin account vil hans brugernavn og Password (nogle gange også hans e-mail) blive registreret inde i databasen. Så igennem PHP vil man kunne gøre sådan at brugeren skriver sit brugernavn og password vil den gå ind og tjekke om brugernavnet er linket sammen med Passworden. Vis man skriver en forkert brugernavn eller Password vil man så få at vide at de er forkerte (som man kender det på de fleste hjemmesider med brugere).

Billeder

En database kan også blive brugt til at holde styr på billeder, som skal bruges på hjemmesiden. Dette et system der gør det nemt for designerne til at finde billederne og sætte dem ind. Der er også hjemmesider hvor det er muligt for brugerne at uploade billedere til hjemmesiden. Enten til design af hjemmesiden, til deres egen del af hjemmesiden eller for at submit billeder til en konkurrence eller daily pictures.

Referencer