Chrome

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning


Google Chrome logo

Browseren

Google Chrome er en web browser udviklet af Google. Browseren blev udgivet d. 2. september 2008. I december 2010 sad browseren på 22,4 % af browsermarkedet.

Google Chrome kan hentes her.

Fordele

En af de helt store fordele ved Chrome er at den ikke er specielt ressource krævende hvilket gør det til en af de hurtigste browsere på markedet. Det gør at den er godt egnet til mindre 'stærke' computere såsom netbooks. Dens minimalistiske design gør den også velegnet til mindre skærme da der ikke rigtigt er nogle værktøjslinjer. Et andet plus ved Chrome er at den er ikke så udbredt som IE og Firefox hvilket gør den mere sikker da der ikke er så meget virus som er målrettet Chrome.

Chrome kan klart anbefales til mindre PC'er med mindre kræfter - heriblandt netbooks. Også det mere minimalistiske design er lækkert hvis man sidder på en mindre skærm og godt kan lide et enkelt design.

Ulemper

Der er også nogle ulemper ved Chrome. En af ulemperne er at da den ikke er så udbredt er det ikke alle hjemmesider den kan vise ordentligt, men den dækker dog fint til de fleste sider og til almindelig surf.

Downloads

En ting Chrome gør, som måske er irriterende for nogle elever, er at den automatisk placerer de downloaded filer i mappen "downloads" på din computer, dette er dog ganske simpelt at ændre:

Man trykker på værktøjsnøglen oppe til højre i Chrome, og vælge "Valgmuligher". Herefter kommer der et nyt vindue op, her vælger man "Avancerede valgmuligheder", kører ned til midt på siden, hvor man under menuen "Downloads" vinger boksen af hvor der står "Spørg, hvor hver enkelt fil skal gemmes, inden download begynder."

Udvidelser

Det er muligt at installere forskellige slags udvidelser til Google Chrome. Dette kan være en "Adblock" altså er program som blokere for reklamer på hjemmesiderne, men der er rigtigt, rigtigt, mange forskellige muligheder for udvidelser til Google Chrome.

Installation af udvidelser

Her kommer en guide til installation af udvidelser:

1. Tryk på værkstøjsnøglen oppe til højre i skærmen.

2. Vælg menuen "Tools".

3. Vælg menuen "Udvidelser".

Man kommer nu ind i en "fane, som hedder udvidelser, hvor man kan se hvilke udvidelser man allerede har installeret, men man kan også hente flere udvidelser, ved trykke på knappen nede til højre "hent flere udvidelser"

4. Man kommer nu ind på denne side, hvor man kan hente alle mulige forskellige udvidelser til Google Chrome.


Anbefalede udvidelser

  • AdBlock - Et program, som ikke kun blokerer reklamer, men også fjerner dem, så der ikke opstår hvide felter, prøv det, klart anbefalelsesværdigt.
  • FastestChrome - Et program, som automatisk loader næste side, så du bare kan nøjes med at scrolle ned på siden, istedet for at skulle loade den næste. Man skal dog være opmærksom på at dette program, godt kan få nogle sider til at fucke lidt op (ved at loade den næste side ovenpå den anden), man kan dog relativt nemt slå det fra igen (tools -> udvidelser -> "deaktiver"). Alt i alt et godt program.
  • Turn of the lights - Et progam, til dig som benytter youtube ofte, og ønsker dig en biografoplvevelse. App'en gør alt andet end videoen mørk, og det virker derfor som en biograf (Man slår det til ved at trykke på pæren i proceslinjen). Tjek det ud.


Se selv de mange andre udvidelser, som der er på hjemmesiden


Andre browsere

Dette er bare én af de mange browsere man kan finde og bruge på nettet. Indtil videre er det testet til at være den hurtigste browser der kunne findes af mange. http://internet-browser-review.toptenreviews.com/
Her kan man se, at Chrome ligge på en klart 1. plads på en oversigt med de 10 hurtigste browsere. Og Firefox på 2. plads og til sidst Internet Explorer på en 3. plads. Vi har også browserne Opera og Safari som er de efterfølgende browsere. Det er forskelligt hvad privat personer mener er den bedste browser. Hvis man er til det minimalistiske, og hurtighed, er Chrome det klart bedste valg. Programmet er så lille i sig selv, at hvis du gerne vil have ekstra funktioner, skal man hente dem ved siden af, som udvidelser. Hvis man elsker at 'customize', så er Firefox det bedste valg. Da man kan indstille det til lige det man vil.