Budskab

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning
Her er et eksempel på kommunikationsmodellen, hvor budskabet er imellem afsenderen og modtageren.

Budskabet er det, som afsenderen gerne vil formidle til modtageren. Et budskab kan næsten være hvad som helst, følelser, holdninger eller nogle mere neutrale informationer.

Budskabet er noget det vigtigste i kommunikation, fordi de andre dele i kommunkationsmodellen handler om hvordan man kommer igennem med sit budskab. Uanset hvilken form for kommunikation så har man altid et budskab, hvis der ikke var det, ville der ikke være noget som man skulle kommunikere.

Når man skal kommunikere et budskab, er det oftest bedst at få 100% styr på hvad ens budskab egentlig er, dette vil gøre det meget nemmere at lave og analysere andre dele i kommunikationsmodellen. Nogle dele af kommunikationsmodellen vil slet ikke være muligt at lave uden at have budskabet defineret. Hvis et firma fx. ikke ved om de vil lave legetøj eller læge redskaber, så kan de heller ikke lave nogle reklamer endnu, fordi de ikke kan vide om de har børn eller læger som målgruppe. Dette gælder også hvis man skal lave en opgave i et fag, som fx kommunikation og IT. Det vil ofte gøre opgaven nemmere hvis man starter med at definere sit budskab, så vil det være meget nemmere at finde målgruppen, hvilke produkter man skal lave, farver man skal anvende osv. Hvis man fx skal ud at finde billeder til et projekt, men man egentlig ikke er helt sikker på hvad det er man vil kommunikere eller vise med billederne, så er det ikke nemt at tage billederne. Hvis man ikke ved ved man skal bruge er det ikke nemt at finde det eller lave det.