Bit-torrent

Fra Holstebro HTX Wiki
Version fra 20. dec 2012, 09:49 af Nicl0683 (diskussion | bidrag) Nicl0683 (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning
Bittorrentlogo.png

Bittorrentbanner.png

Hvad er det for noget?

BitTorrent er et peer-to-peer netværksprojekt. BitTorrent bruges til at hente torrent-filer med. Det gør at du kan hente selve filerne ned som du gerne vil have, som skulle være pakket ind i en torrent-fil. Programmerne bruges normalt til at hente ulovlige film, spil og andre ting med. Det er dog ikke ulovligt at hente selve programmet, eller de torrent-filer, der ligger forskellige steder på nettet. Det der er ulovligt, er at hente modificerede/crackede filer.

Til at hente de torrents med, kunne være Bit-torrent, som nok er den mest populære bit-torrent program over nettet.[1] [2]

Hvordan fungerer det?

Det virker sådan, at når du vil hente en fil, så henter man små bider af filen fra andre brugere som også har filen. De bliver kaldt "Seeds" Det hele styres fra en koordineringsserver, såkaldt tracker, der ligger inde med oplysninger om, hvem der har hvilke data. En tracker er normalt en hjemmeside, det kunne være "ThePirateBay" eller "Isohunt"

Hvad er risikoen ved at bruge Bit-torrent?

Det er som sådan ikke farligt eller ulovligt, at hente og bruge bit-torrent programmer, det kan dog være ulovligt at bruge det til at hente filer som er beskyttet af copyright loven. - Hvis ikke man har fået rettighederne til at bruge det først. Det kan f.eks. være musik.

[3] [4]

Referencer