Billedemanipulering

Fra Holstebro HTX Wiki
Version fra 20. dec 2012, 09:38 af Nico4075 (diskussion | bidrag) Nico4075 (diskussion | bidrag) (Deling af billeder)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning

Billedemanipulation

Billedmanipulation bliver brugt rigtig meget i verden, i dag. Det bliver i høj grad brugt til reklamer og blade, for at promovere sig selv. Det kan være mode blade, der har modeller hvor de lige bliver gjort lidt ekstra tynde ved at manipulere med billedet. Det er ikke kun i mode blade hvor billederne behandles, man ser det også i mere almindelige reklamer hvor man måske vil have fjernet en ting som kan distrahere læseren. Billedemanipulering har været mere udbredt end det er i dag. Grunden til at man ikke bruger det lige så meget i dag er, at folk vil have noget mere ægte. Man er ikke tilfreds med at et billede er blevet lavet fuldstændigt om. Længere nede vil der blive gennemgået nogle af de eksempler hvor manipuleringen er gået galt. Derudover vil der være en liste over de forskellige programmer der kan bruges til at redigere billeder med. Der vil også blive vist hvordan et af de mest populære programmer bruges (Photoshop). Til sidst vil der være lidt om hvordan man kan dele de billeder man har har taget eller redigeret.

Billeder hvor redigeringen er gået galt

Når man prøver på at manipulering et billede, så er der altid en risiko for at det går helt galt. Her er nogle forskellige eksempler hvor det netop er gået rivende galt.[1][2]

Navle dame.jpg


Først skal der lægges mærke til damens venstre side, Her går maven lige pludselig rigtig meget indad. Dette kunne godt være et ret tydeligt bevis på at der er blevet manipuleret med billedet. Man skal også lige lægge mærke til hendes navle, hvor mon den er blevet af?

Det næste billede er fra en hjemmeside hvor man sælger plakattavler. I den forbindelse står en kvinde med plakaten i hænderne. Læg godt mærke til den ene arm.


Arm.jpg


Det næste billede er af en pige som sidder med hendes far. Her er der da et eller andet galt med benet


Ben.jpg

Sådan bruges Photoshop

Adobe Photoshop er helt klart det mest populære behandlingsprogram lige nu. Men det er så også et af de dyreste.På Wikipedia siden Photoshop kan man se rigtig meget om hvordan Photoshop kan bruges når man vil redigere i sine billeder.

Deling af billeder

Når man vil dele sine billeder er det selvfølgelig en rigtig god måde og gøre det det på Facebook og alle de andre sociale netværker. Men hvis man har nogle billeder hvor det måske bliver lidt mere "kunstnerisk" så er der andre sider man kan bruge. Her er der også mulighed for at beholde sin copyright og så kan man sælge sine billeder. De sider man kan gøre det på er Colourbox og Flickr. På colourbox lægges der hver dag over 8000 nye billeder og videoer op fra forskellige personer, Hvis man finder et billede man kan lide så kan man købe det for en bestemt pris. Prisen for et billede er 74.50 kr. Og så bestemmer man selv hvilken størrelse man vil have. På siden er der alle de forskellige kategorier man kan forestille sig, og alle har nogle mere specifikke underkategorier så det er nemt at finde det man gerne vil have.

Referencer