Beregninger

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Beregninger er en vigtig del af en god rapport, og indgår derfor også som et vigtigt punkt i rapportstruktur. I dette afsnit benytter man formler og teori, som tidligere er beskrevet (Teori), og man kan derfor her blot nøjes med at henvise til dem. Beregninger af forskellige knudepunkter på diagrammet er vigtige, da man udfra dette kan teste om printet har den ønskede funktion. Man kan blandt andet beregner spændingen i et knudepunkt, og derefter måle på det tilsvarende knudepunkt på printet, og se om den beregningede spænding passer med den målte. Beregninger på printet indgår derfor som en vigtig del af fejlfindingsprocessen, og som en vigtig del af funktionstesten.

Eksempel på en spændingsdeler

Her ses et simpelt eksempel på en beregning.

Som man kan se, så vil de fleste elektriske beregning være knyttet sammen med et deldiagram, så man kan henvise til de aktuelle komponenter der er i diagrammet.

Specielt når man begynder at få flere figurer på siderne, så kan det lette på overblikket, hvis man henviser til et figur-nummer eller diagram-nummer, så længe teksten ikke kommer til at drukne i henvisninger. ‎

Beregning.jpgMan skal dog huske på at nogle knudepunkter kan være belastede, og derved er det ikke sikkert man måler den man samme spænding i knudepunktet, som man beregnede.