Arduinos Simulering

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Dette er en simulerings-side[1], hvor man kan opbygge kredsløb og faktisk simulere kode i Arduinoen sammen med elektriske kredsløb på fumlebræt. Værktøjet virker lidt som Google' dokumentværktøj der også er Cloud-baseret. Du skal derved ikke installere nogen former for software for at komme igang med dette værktøj. Der er også mulighed for at lave noget printlayout og diagrammer.

Det eneste du som besøgende på siden skal gøre, er at oprette en konto derinde, kvit og frit.

Du er nu klar til at gå i gang. Det eneste du skal gøre, er at trykke på "Create", og du kommer ind på et blank sheet under "Electronics Lab".

Øverst vil du kunne se en værktøjslinje der ser således ud: Linje.png

Den første er til at komme ind i det sted hvor man kan skrive sin simulerende kode til sin mikrocontroller.

Kode.png

+'et er hvor du kan få en stor liste af alle de komponenter der findes i programmet, hvor du simpelt bare kan "Drag'n'drop" emnerne ind på dit sheet.

Komponentsim.png

Den sidste, er til når du har fået opbygget en fin opstilling, og er klar til at se resultatet af simuleringen. Herunder ses et eksempel på hvordan en simulering ser ud:

Simulering.png

Du har også mulighed for at skifte imellem hvordan du vil se din opstilling. Du kan se den som den "fysiske", et diagram, et PCB & med en komponent-liste:

Viewsim.png

Der er rigtig mange muligheder i dette freeware, og her var kun beskrevet en brøkdel. Du kan bla. finde en simuleret Serial monitor samt debugger mm.

Referencer

  1. https://123d.circuits.io Indgangen til simulerings-side, hvor man kan opbygge kredsløb