Arduino til Programmering

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning
Arduino til programmering
Arduino Logo
Type Arduino Programmeringsmiljø
Miljø Arduino IDE Udviklingsmiljø
Editor Udviklingsmiljø med integreret editor
Udgiver Arduino udviklet i et multinational t miljø

Arduino er en kombination af simpel microcontroller baseret hardware, der kan fungere sammen med et relativt enkelt IDE[1]. Disse dele er udviklet i et internationalt miljø, hvor MIT har været en del af det, men meget af det er centreret omkring Italien.

Arduino er baseret på både Open Source og Open hardware, så man kan frit arbejde videre både på hardwaren og softwaren som man har lyst, dog med enkelte begrænsninger inden for Creative Common Licenserne som beskrevet i Arduinos FAQ.

IDE

IDE'et er det man installerer for at kunne programmere Arduinoen. IDE står for Integrated Development Enviornment, altså et integreret udviklings miljø, og det er netop hvad man sidder med når man har installeret Arduino-softwaren og har koblet en Arduino til (f.x. en Arduino UNO som er den vi anvender mest).

Når man har dette koblet op, så kan man gå i gang med at programmere i et C/C++ lignende sprog, hvor man kan gøre rigtigt god brug af de eksempler der kommer med IDE'et.

IDE'et er ikke skrevet fra bunden, men er en vidreudvikling af Processing miljøet[2], og er så kombineret med Arduinoen.

Arduino Hjælp

Der ligger en del hjælp på denne wiki, som mest er rettet mod Teknologi, men man kan starte på Getting Startet siden til Arduino.

En anden måde at finde muligheder er at kigge i kigge i de eksempler der følger med IDE'et, og se hvordan de har løst tingene. Det giver en rigtig god grundlæggende start.

Ud over det er der en rigtig god reference side til Arduino C, hvor man kan finde alle de grundlæggende kommandoer beskrevet.

Arduino moduler

Man kan få mange forskellige moduler der kan kobles til Arduinoen, og en del har vi på lager på Holstebro HTX. De kan ses i listen over Moduler til El-Teknik[3]. Disse moduler anvendes både i Teknologi og i Computer og El-Teknik

Referencer

  1. Download af IDE til udvikling af software
  2. Processing software IDE
  3. Modul oversigt på Holstebro HTX