Arduino PC-software

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

En del af Arduino Udviklingsmiljøet er den PC software der skal installeres for at kunne udvikle programmer til Arduinoen.

Alt software er beskrevet på, og kan hentes fra Arduinos hjemmeside[1].

Download og installation af software

Softwaren hentes fra Arduinos download-side Arduino Software, hvor man vælger ud fra det styresystem man anvender. Det er en relativ stor fil, der skal installeres. Det er for windows en fordel at vælge windows installeren, da man med dette får installeret de nødvendige drivere.

Der er mange andre muligheder - man kan endda hente kildekoden til softwaren og selv modificere i det - dette kan dog ikke anbefales.

Start af program-miljøet

Når programmet er installeret får man en ikon for Arduino:
Arduino-ikon.png

Starter man programmet kommer man ind i editoren, der ser ud som følger:
Arduino-start.png

Valg af seriel port

For at PC-programmet kan kommunikere med Arduinoen, så skal man have indstillet programmet til at kommunikere på den rigtige COM-port.

Man kan finde hvilken COM-port det er ved at kigge i enheds-håndteringen, eller ved at kigge efter den serielle port under Værktøjer - Seriel port. Hvis man prøver først uden Arduinoen sluttet til, og derefter med arduinoen sluttet til, så er det den COM-port der dukker op, man skal vælge.
Arduino-seriel-port.png

Første program

Man kan skrive programmerne fra bunden, men det er meget lettere at starte i et af eksemplerne.

Et godt sted at starte er at tage Fil - Eksempler - 01-Basic - Blink[2], der blot kan blinke med en lysdiode, men som lige kan illustrere at der er liv i programmet.

Måden man får programmet over i Arduinoen er ved at klikke på Upload:
Arduino-upload.png


Referencer