Arduino Hall Strøm-sensor

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning
Hall Strøm-sensor modul

Til det modul vi har hjemme på Holstebro HTX findes der et bibliotek[1], som gør det rimeligt enkelt at arbejde med Hall Strøm-modulet.

Modulet er købt ved aliexpress.com[2].

Installation af bibliotek

Man kan hente biblioteket som en ZIP-fil ved github's hjemmeside[1], så man sikrer sig at få sidste opdaterede version. Dog skal der her tages højde for at der kan forekomme mangel på tegn i eksemplet fra original biblioteket. Alternativt kan man hente den ZIP-Fil[3] der er testet med. Hvori fejl i eksemplet fra original biblioteket også er rettet.

For at få ZIP-filen rigtigt ind, da kan det være en fordel at læse om det under Arduinos Biblioteker.

Test-software

I ZIP-filen ligger der et test-program, hvor MeasureCurrentDC, Husk at vælge den rigtige strømmåler i biblioteket da dette påvirker programmets omregning fra analog til en værdi i Volt. hvis programmet er sat op korrekt vil du få et output lignende dette:

OutputEksempel.PNG

Den starter ud med at køre et kalibrerings program, så det er vigtigt at den har nul strøm som udgangspunkt, ellers vil den stille nulpunktet til den strøm der er under startup.

Hardware

Sensoren skal connectes til 5V strøm på arduinoen og end GND port. Udover dette skal den sættes i en af de analoge indgange der er den samme som er defineret i Programmet. Opsætningen skal se således ud: ArduinoHallStroemsensorOpsaetning.png

Datablad

Databladet der kan fås går på selve chippen der foretager strøm-målingerne, chippen i de forskellige versioner af modulet er den samme. Databladet kan findes på hjemmesiden openimpulse.com[4] På samme hjemmeside kan der også findes et simplificeret datablad, der beskriver de opbygningen af selve Arduino-modulet, heriblandt hvortil de forskellige in- og outputs i chippen fører til modulets in- og outputs[5].

Referencer