Arduino Driver

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning

Sammen med Arduino IDE'en bliver der installeret en række drivere, der kan få den tilsluttede Arduino til at optræde på computeren som en Seriel port. Dette er nødvendigt for at man kan uploade programmer til arduinoen og at man kan kommunikere med den når programmet kører.

Den originale Arduino er selvfølgelig med i installationen og også en række kloner, men der er nogle versioner der p.t. ikke er med i pakken, så der skal man installere dem specielt.

MAC

MAC er det lidt specielt at installere en driver, så det er beskrevet ved hver enkelt driver.

CH340 chip

For at kunne få den uoriginale Arduino uno til at være kompatible med Mac OSX, så kræver det at man installere en driver til sin Mac. Det eneste der skal gøres, er at hente nedenstående fil og installere den: MAC Driver[1] - til ATMEGA2560 kan man anvende denne driver[2] - det er også muligt at de har samme funktion.

Når den er installeret, så kræver det at man går ind i sin terminal og kopirer denne kode.

sudo nvram boot-args="kext-dev-mode=1"

Her kræves det dog at man har adminstratorrettigheder. Den vil komme op og spørge efter et password. Dette er typisk dit admin password på din OSX enhed.

Admin-password-mac.png

Når den er gået korrekt igennem, og den har godkendt dit password, så kræves det at du genstarter din Mac. Du vil nu kunne finde den forsvundne Arduino igennem seriel porten i IDE.

Windows

Nogle versioner af Windows kan selv finde ud af at finde og opdatere driveren, så det sker "automatisk" måske med en vis forsinkelse.

Andre gange skal man selv finde driveren og installere den.

CH340 chip

Til denne type Arduino som vi har en del af kan der hentes en driver. Det eneste der skal gøres, er at hente nedenstående fil og installere den:

Windows Driver[3]

Når man har installeret programmet (kræver administrator-rettigheder), så kan man plugge Arduinoen i, og så skulle den gerne komme ind i enhedhåndteringen på følgende måde:

Arduino-driver-port.png

Når man går ind i Arduinos IDE, så vil porten kunne findes som følger:

Arduino-port-visning.png

Referencer

  1. MAC driver til SMD-versionen af Arduino UNO
  2. sengotta.net driver til MAC for ATMEGA2560
  3. Windows Driver der i hvert fald virker til Arduino UNO