Antivirus

Fra Holstebro HTX Wiki
Version fra 20. dec 2012, 09:26 af Stee1064 (diskussion | bidrag) Stee1064 (diskussion | bidrag) (Hvordan undgår man virus?)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning


Et antivirusprogram er et program der sikrer computeren for skadelige virusser i at komme ind og skade computeren. De fleste virusprogrammer har et beskyttelsessystem mod virusser, som kan bruges til at afsløre og scanne din computer for uønskede indtrængesler. De kommer ofte via e-mails eller via Download af forskellige programmer. Et Antivirusprogram skal først registrere virussen før at det kan fjerne den.

Hvordan undgår man virus?

For at undgå virusser kræver det et godt antivirus produkt, hvor det er vigtigt man får opdateringer jævnligt, fordi ellers kan din antivirus være sårbar over for nyere trusler, som den ikke kan registrere fordi den er ukendt i dens system. Undlad at åbne vedhæftede filer i din mail. Check om du er bekendt med den fil der bliver tilsendt dig. Du kan afskære bestemte filtyper for læsning i din mailgate ved hjælp af Outlook[1]. Man skal være opmærksom på om virusserne maskerer sig, og om de opkalder deres filnavn noget helt opdigtet, som f.eks. danskbank.gif.exe.

Gratis eller købt

Selvom du har et købt antivirusprogram betyder det ikke, at den kan gardere din computer 100% imod virusser. Den købte version af et antivirusprogram er for det meste mere garderet end de gratis, og har ikke lige så mange fejlmeldinger. De købte anti-virusser har normalt flere muligheder inden for gardering. Et godt gratis antivirusprogram er Avast!5[2], som er bedre end mange af de antiviruser du ellers skal betale for. Avast har et avanceret webshield, som beskytter imod at virusser indlejret i websiderne bliver downloadet til din computer. En af de mere brugte antivirusprogrammer er NOD32[3], som ikke er et særlig avanceret program, men indeholder de væsentligste ting man har brug for indenfor Antivirus, og siges at være et af de bedste inden for betalte antivirusprogrammer. Det har et opgraderet system, så den kender langt de fleste virusser mm.

Nye Virusser

Anti virus programmer kan ikke altid beskytte ens computer fra nye virusser, ikke engang dem der burde kunne finde nye viruser. Grunden til det er fordi de mennesker der laver virusser prøver dem først på de store anti virus programmer før de sender dem ud. Mange nye virusser,som ransomware bruger en bestemt kode for at undgå virus-scannere, dette gør at de er næsten umulige at finde før det er for sent.

Firewall

En firewall er noget alle computer har i sig, det er ikke en anti virus program der er brugt til at finde og fjerne virusser, men den er brugt til at forebygge imod virusser der prøver at komme ind på computeren. Den er brugt til at beskytte mod systemtrusler fra netværkforbindelsen og skal ikke bruges istedet for et anti virus program.

Referencer