Anonymous

Fra Holstebro HTX Wiki
Version fra 18. dec 2012, 09:54 af Ande5803 (diskussion | bidrag) Ande5803 (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning
Anonymous flag


Anonymous er en internetbevægelse, der kæmper mod censuren på internettet. [1] De repræsenterer folk fra alle samfundslag, men står sammen trods de forskellige baggrunde. I Anonymous er der ingen officiel leder, og alle betragtes som lige. Bevægelsen startede på www.4chan.org, som er et Message- og image boards. Her lagde folk, der havde samme interesse, billeder op. Det kunne typisk være de såkaldte "trolls", der gør grin med ting/mennesker. Personerne havde alle navnet "anonymous", da de ønskede at være anonyme.

På billederne kunne man kommentere - ikke kun med ord, men også med billeder. Dette førte til lange kæder af billeder, hvor folk blev enige om forskellige ting. Det kunne fx være, at censur er noget skidt.

Kendetegn

Anonymous er kendt for disse ord:

Guy Fawkes-maske

We are Legion
We do not forget
We do not forgive
Expect us.

Når Anonymous viser sig i offentligheden, bærer de en Guy Fawkes-maske. Dette gør de for forblive anonyme, som de også er på internettet. Guy Fawkes-masken er fra filmen [V for Vendetta].[2]

Historien bag

Hele ideen bag Anymous var faktisk ment som en joke. Hvad hvis 4chan.org var en person?

Hagekors i spillet Habbo Hotel

Hvad hvis det bare var en bruger med navnet "Anonymous", der stod bag alt dette?

Udefra kunne det godt ligne det, for alle havde de samme holdninger og meninger.

Anonymous lavede i starten kun de såkaldte "lulz", som er en anden måde at skrive LOL(Laughing Out Loud). De gjorde alt for et billigt grin. Fox News har bl.a. lavet et indslag med en mand, som Anonymous havde hacket. Anonymous havde fået fingre i hans hjemmeside, og fyldt den med bøsseporno.

Anonymous havde også gang i onlinespillet Habbo Hotel. Det er et spil hvor folk kan møde hinanden online. Man kan betragte det som en tidlig version af World of Warcraft og Second Life. I Habbo Hotel lavede folk fra Anonymous tusindvis af brugere, der lignede hinanden. De dannede så store "mure" af folk, så de normale brugere ikke kunne komme forbi. De lavede også formeringer som hagekors og andre lignende symboler.

I slutningen af 2006/starten af 2007 sker der en forandring. Anonymous går fra tilfældige indlæg og mudderkastning, til at blive mere organiseret.

Angreb fra Anonymous

Hal Turner-sagen


Nu besluttede Anonymous at gå efter en radiovært ved navn Hal Turner. Han var nynazist, og havde sin egen podcast, hvor han svinede andre racer til. Hal Turner havde været svinsk over for en bruger på 4chan, og derfor følte Anonymous, at de skulle gøre gengæld.

Medlemmer fra Anonymous begyndte derfor at lave forskellige pranks for at irritere ham. De sendte bl.a. hundredevis af pizzaer til hans adresse, og ringene ind til hans podcast. Anonymous troede, at Hal Turner ville ignorere dette, men i stedet svarede han igen. Anonymous lavede derfor et DDoS-angreb på hans hjemmeside, der kostede ham tusindvis af dollars.

Alt dette gjorde de, fordi de ville lægge hans podcast ned - de ville gøre, så han ikke havde råd til at køre sit show.

De fik rigtige hackere til at komme ind på hans servere. Her fandt de bl.a. en e-mail, der beskrev ham som meddeler for FBI. Når man er nynazist og samtidig nynazist, er det en meget dårlig kombination. Han blev senere retsforfulgt.

Chantology

Chantology er navnet for angrebet mod Scientologykirken. Før i tiden ønskede Anonymous ikke at stå frem i det offentlige, men dette ændrede sig nu. Antallet af medlemmer steg, og Anonymous blev betragtet som internettets første hær.

De hele startede i juni 2008. Der var blevet lagt en video ud med scientologen og skuespilleren Tom Cruise, der fortæller hemmelighederne bag Scientology. Han udstiller bl.a. også sig selv som verdens frelser.

Denne video blev viral, og spredte sig med lynets fart. En af de hjemmesider den blev delt rigtig mange gange på var 4chan. Der blev gjort nar af ham og Scientology. Scientologykirken gik straks i højeste juridiske beredskab, og truede med retssager, hvis videoen ikke blev fjernet. De kontaktede diverse copyright-firmaer, og ville have lov til have censurere videoen.

Her begyndte alle advarselslamper selvfølgelig at blinke hos Anonymous. Et tidligere medlem udtaler: "Prøvede de at tage en spøg fra Anonymous? Det gør man ikke!."

Anonymous kontaktede den originale ejer af Tom Cruise-videoen, og fik fingre i den. De uploadede den på Youtube, men den blev fjernet ekstremt hurtigt igen. Scientologykirken havde advokater til at slette videoerne. Uanset hvor de blev uploadet, blev de taget hurtigt ned igen - troede de. Selv mange advokater med loven i hånden, kan ikke klare internettet. Videoen blev uploadet overalt og visningstallet steg.

Scientologykirken var et interessant mål. De havde nemlig helt andre værdier end hackere. Faktisk de helt modsatte værdier i forhold til Anonymous. Scientologykirken var lukket for offentligheden, og gik stærkt ind for censur - fuldstændig modsat af Anonymous.

Anonymous-medlemmer ved Call to Arms-eventen

Der blev nu opslået en masse indlæg om Scientology på 4chan. Her fik Scientology samme behandling som Hal Turner. De lavede opkald, sendte pizzaer og lagde en masse ting op på 4chan, der var mod Scientology. Der var også en, der fik fat i deres faxnumre. De blev delt på 4chan, og der blev sendt blanke papirer til faxmaskinerne, til de brød sammen. Scientologykirkens hotline blev også overbelastet.

En [video] blev slået op omkring Scientology-"krigen". Videoen blev lavet, så det blev fremstillet som om det var en computer der talte til en. Dette var første gang, at Anonymous blev betragtet som en bevægelse. Man ser også på denne video, som starten på internetaktivisme.

Der blev nu lavet en ny video, med navet "Call to Arms". Den opfordrede tilhængere af Anonymous til at komme på gaden foran byens Scientologybygning. Det var ved dette event den ikoniske Guy Fawkes-maske blev et symbol for Anonymous. Man valgte at bære maske, fordi man ligesom på 4chan ville være anonym.

Datoen aftalt var den 20. februar, og man forventede ikke et ret stort antal opmødte. Men man blev overrasket. Mange tusinde mennesker i store byer verden over - både i Amerika, Europa og Australien.

Operation Payback

Oppayback.jpg

Operation Payback (Også kendt som Payback is a Bitch) opstod, da det kom frem at større medie firmaer havde hyret det indiske firma Aiplex, til at DDoS flere fildelingssider, heriblandt ThePirateBay.

Da dette kom frem, opstod der hurtigt en hævnlyst på 4chan. Adskillige brugere på /b/ boardet begyndte at organisere "Operation Payback", som startede 17. September 2010. Denne poster[3] blev i den sammenhæng udgivet på 4chan.

Posteren resulterede i, at både Aiplex's og Motion Picture Associations hjemmeside, blev lagt ned i over 22 timer vha. et DDoS-angreb. Aiplex blev senere angrebet igen. Udover disse 2 firmaer blev også Recording Industry Association of America og British Phonographic Industry angrebet.

Et helt nyt kapitel af denne 'operation' begyndte 7. december 2010, da en række netbanker afbryd deres samarbejde med Wikileaks, nærmere betegnet Julian Assange (Aktivist og Talsmand for Wikileaks). I denne sammenhæng blev følgende poster udgivet: [4]. Det resulterede efterfølgende i en række succesfulde DDoS angreb på Visa, Paypal og Mastercard, hvor de succesfuldt fik lagt alle sider ned.

Referencer

Eksterne henvisninger

4chan (Vær opmærksom på stødende indhold)