Analog reference

Fra Holstebro HTX Wiki
Version fra 11. nov 2013, 20:56 af Bar (diskussion | bidrag) Bar (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med 'En analog reference er typisk en spænding eller evt. en strøm der kan angive hvad noget andet skal forholdet sig til. Det kan være en reference som kan fastholde en anden...')
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning

En analog reference er typisk en spænding eller evt. en strøm der kan angive hvad noget andet skal forholdet sig til. Det kan være en reference som kan fastholde en anden spænding, hvor der er et variererende strømforbrug, hvor referencen har til opgave at fastholde spændingen.

I forbindelse med analog til digital konvertering og digital til analog konvertering (AD og DA) vil en reference normalt angive hvilen spændning de analoge indgange skal konverteres i forhold til, altså hvilket spændings-område der skal oversættes til f.x. 0-1023 ved den analoge konvertering.

PIC analog reference

PIC-kredsene kan have forskellige referencespændinger, hvor det er normalt at anvende +5V som reference.

På udviklingsboardene til PIC12F675, PIC16F684 og PIC16F690 er det svært at tilgå referencespændingen, da dette ben samtidigt er programmerings-ben fra ICSP-stikket, så der er en seriemodstand og en belastning inde i PICkit2.

Anvender man microkontrolleren som stand-alone, så kan det lettere lade sig gøre at tilslutte en ekstern referencespænding.

Arduinos analoge refrerence

Den analoge reference angiver hvilen spændning de analoge indgange skal konverteres i forhold til, altså hvilket spændings-område der skal oversættes til 0-1023 ved den analoge konvertering.

Alle de analoge indgange følger den samme analoge reference.

Man kan indstille hvilken analog reference der skal anvendes ved hjælp af analogReference()[1].

Som standard er referencen 5V fra forsyningen.

Der er følgende muligheder på Arduino UNO:

Parameter Betydning
DEFAULT Den analoge reference er forsyningen på 5V
INTERNAL Der anvendes en intern 1,1V reference, så indgangene bliver mere følsomme (mindre opløsning)
EXTERNAL Den analoge reference kommer fra AREF benet på arduinoen

Referencer