Adware

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning
Adware under xvid installation[1]

Adware eller Advertising-supported software er hvilken som helst software pakke som generere en reklame. Denne reklame kan forekomme på flere forskellige måder - dog primært som et lille banner eller logo når man installere programmet, eller som pop-up. Oftest er Adware programmet i stand til at analysere hvilke hjemmesider computeren har haft åbnet, og på den måde analysere hvilke reklamer der er relevante for personen.


Lovlig reklamering

Når vi snakker lovligt software er adwaren integreret i programmet. Oftest ser vi programmer der benytter sig af adware for at gøre deres software billigere, eller endda til freeware.[2] Denne metode er begyndt at blive utrolig populær, specielt for software-firmaer, viser en undersøgelse fra McKinsey & Company[3]. Der er flere forskellige software programmer der er blevet udviklet til adware, for at gøre programmet meget billigere eller helt gratis. Her kan man tage Skype som i 2011 blev et 100% gratis software program vha. reklamer i hovedmenuen[4]. Derudover er der flere forskellige programmer med både en gratis- og en betalingsversion hvor i betalingsversionen kan der ikke findes nogle reklamer, modsat den gratis[2]

Ulovlig reklamering

Adware kan også udnyttes på en ulovlig måde, som går ind under begrebet malware. Denne form betegner de reklamer som er uønskede, eller noget du ikke har sagt ja til at modtage. Denne form for adware forekommer primært i form af pop-up[5].

Beskyttelse

Der er blevet udviklet umenneskelig mange software programmer til at finde og fjerne denne for for Malware. Eksempler på dette kan være: Ad-Ware[6] og Spyware Doctor[7]. Derudover er største delen af disse programmer også baseret på adware metoden, og er derfor gratis.

Referencer