Adafruit Wave Shield

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning
AdafruitWaveShield.jpg

Hvis man lave et arduinoprojekt hvor man har brug for at lave mere avanceret lyd end det, man får med en simpel piezo speaker, kan man bruge et wave shield. Shieldet gør det nemt at afspille enhver lyd, som man kan få i .wav format og lægge på et SD-kort. Der findes andre måder at afspille lydfiler med en arduino, men denne metode giver som regel den bedste lydkvalitet. Desuden har dette shield også et potentiometer, som kontrollerer lydstyrken, så man ikke skal ændre selve lydfilen.

Dette shield er egentligt et DIYkit (Altså et set man selv skal samle), men vi har en på HTX, der allerede er samlet.

Funktioner

Shieldet har både et hjul til at justere lydstyrken og en reset-knap til at genstarte programmet.

Output

Shieldet har et 3,5 mm mini jackstick, som man kan tilslutte diverse hovedtelefoner eller små højtalere med AUX input. Udover det har shieldet også to frie hvide ledninger, som man også kan tilslutte en enkelt højtaler til.

SD

Shieldet tager et standard størrelse SD kort, hvorpå de ønskede lydfiler skal ligge. Dog kan der opstå en smule problemer med nyere SD kort.

Begrænsninger

Shieldet kan kun afspille 22kHz 12bit mono wave (.wav) lydfiler, dette er ikke standard, om man vil være nødt til at konvertere ens filer til denne format. Dog ikke andet, heller ikke stereofiler. Filer bliver lagret i navneformaten 8.3, og skal ligge på den øverste mappe i SD kortet. Derfor er der en begrænsning på cirka 512 filer[1]. Dit SD kort skal være på minimum 32MB, dette er dog som regel ikke et problem, da ingen SD kort er så små nu om dage. Desuden skal du kunne ligge filerne ind på kortet. En SD kortlæser er standard i mange PC'er, men ellers kan man få SD-USB adaptere.

Biblioteker

Der er to biblioteker man kan bruge til dette shield. Den ene hedder AF Wave og den anden hedder WaveHC. AF Wave er den officielle, men er ikke længere understøttet. Hvis din version af Arduino er gammel, så kan dette måske være en fordel. Den er dog besværlig at få til at virke på en ny version, og kan derfor ikke anbefales. WaveHC er lidt nyere og virker udmærket. WaveHC kan downloades [2] eller her. Versionen der er testet her, er den der udkom 19. september 2011.

I biblioteket er der flere eksempler. Her er openByIndex eksemplet udmærket. I første kommentar, står der hvordan man skal ligge filer ind på kortet så det afspiller som ønsket i dette eksempel.

Datablad

Man kan downloade databladet for shieldet her[3] eller her. Læg mærke til at denne både omhandler v.1.0 og v.1.1. Det skal lige bemærkes at fordi dette er et DIYkit, er dette også samlevejledningen.

Referencer